Jezik
Broj pregleda
412
hr.news

Talijanski izbori: Papa Franjo i ljevičarske stranke srušene

Talijanska Demokratska partija (PD), bivša komunistička partija koja je bila na vlasti od ožujka 2013. godine, pretrpjela je poraz na jučerašnjim općim izborima, dobivši manje od 20% glasova. Ova je stranka bila zadužena za najveću antikatoličku vladu u povijesti talijanske republike.

Vlada PD-a promovirala je masovno useljavanje i uvela homoseksualni brak i eutanaziju, no ipak je imala neprestanu potporu pape Franje.

Kada se u siječnju 2016. godine okupilo oko 2 milijuna katolika u Rimu kako bi se suprotstavili vladi koja je upravo uvodila gej pseudo-brak, Bergoglio je potpuno ignorirao prosvjednike. Također je šutio kad je ljevičarsko krilo uvelo eutanaziju. Umjesto toga, oduševljeno je poticao vladine stavove za imigraciju.

Jedan od Franjinih junaka u talijanskoj politici je dijabolička Emma Bonino, glasna saveznica PD-a. Nakon njegovih mnogobrojnih pokušaja miješanja u talijansku politiku u korist lijevih, jučerašnji izbori moraju se također smatrati talijanskim plebiscitima protiv Franje.

Slika: © Mazur, catholicnews.org.ukCC BY-NC-SA, #newsDbegivdfzj
Napiši komentar