Clicks98
sl.news

Frančišek v Mozambiku: Bomba lahko eksplodira kasneje

Papež Frančišek je med apostolskim obiskom Mozambika opravil eno izmed svojih običajnih srečanj z lokalnimi jezuiti.

24 jezuitov se je 5. septembra zbralo na enournem srečanju s Frančiškom, ki je potekalo v nuncijaturi v Maputu, je na Twitterju objavil oče Antonio Spadaro.

Frančišek med takšnimi sestanki rad sproža polemike, Spadaro pa je v povezavi s tem zatrdil, da bo na La Civiltà Cattolica objavil poročilo.

Istega dne je Frančišek med srečanjem z duhovniki in redovnicami znotraj stolnice Maputo vse prisotne opomnil, da je "modernistična duhovnost" duhovništvo "okužila". Duhovnikom je naročil, naj se borijo proti "krizi duhovniške identitete" [to močno spodbuja današnji Vatikan].

Nek izbrani duhovnik je Frančišku povedal o pastoralnih težavah, kot so plitka evangelizacija, politeizem in širjenje binkoštnih sekt, katere jih je imenoval za "ene največjih groženj Cerkvi in vernim dušam v Mozambiku. "

Kateheti so dodali, da poskuša neokolonizacija močnih in bogatih narodov v Afriki spodkopati katoliško kulturo.

Dan pozneje, prav tako v Maputu, je Frančišek obiskal socialni center Casa Matteo 25, verjetno zato, ker ga je ustanovil Frančiškov sporni namestnik Državnega sekretarjam Edgar Peña Parra, ki je bil pred 12 meseci še nuncij v Mozambiku.

#newsTdyiulfiyg