Nyelv
Kattintások
343
hu.news

Az információt szivárogtató Viganò érsek harmadjára is megszólal

Viganò érsek - aki augusztusban azzal vádolta Ferenc pápát, hogy elhallgattatta a McCarrick ügyet - publikálta a harmadik nyilatkozatát.

A szöveg egy válasz Oullet bíboros nyílt levelére, a MarcoTosatti.com oldalon került publikálásra.

Viganò megismételte előző nyilatkozatai fontosabb pontjait, például azt, hogy XVI. Benedek szankciókat vetett ki McCarrickra, ettől független Ferenc pápa új feladatokat bízott a bíborosra, hiába tájékoztatta Viganò érsek McCarrick ügyeiről.

"Ferenc pápa keze vagy benne van ebben az egész korrupcióban, vagy döntésképtelen és nem tudott kiállni az igazság mellett".

Viganó tagadja Oullet állítását, miszerint a Vatikán csak "pletykákat" hallott McCarrick bíborosról, hiszen írásos bizonyítékok is voltak.

Az érsek elmondta, hogy Oullet nyílt levele elismeri a fontos tényeket, és ki nem mondott állításokat támad.

Viganó kiemelte, hogy a jelenlegi "végzetes válságot" nem lehet megoldani, amíg nem mondjuk ki a tényeket: "Ez a válság a homoszexualitás átka".

"Álszent dolog a bántalmazót elítélni, az áldozatot sajnálni, közben pedig nem merünk a szexuális bántalmazás gyökeréről beszélni: a homoszexualitásról".

Ferenc pápára utalva az érsek a következőt mondja: "Szofisztika azt gondolni, hogy a botrány csupán a klerikalizmus. Ez olyan, mintha az eszközöket hibáztatnánk a velük elkövetett tettek miatt".

#newsYcyhlmhekh
hu.news ezt a bejegyzést a Burke: A Viganòt érő támadások "teljesen alaptalanok"-ben megemlítette.