Clicks300
nl.news
2

BREAKING: Nederlandse katholieken komen in opstand: Bisschoppen gevraagd om Franciscus terecht te wijzen

Op 9 april dienden prominente Nederlandse katholieken bij hun bisschoppen een petitie in tegen de "destructieve richtlijnen" van paus Franciscus, meldt Radio Maria Nederland.

Intellectuelen en priesters hebben de petitie ondertekend, waaronder de beroemde psychiater Gerard Aardweg en gepensioneerd professor Wilhelmus Witteman van de Technische Universiteit Twente.

In de petitie worden de belangrijkste schandalen van Francis opgesomd, waaronder Amoris Laetitia, zijn steun aan de pro-abortus politici Emma Bonino en Lilianne Ploumen, zijn initiatieven ten gunste van vrouwelijke diakens, getrouwde priesters en contraceptie, zijn lof voor Martin Luther, zijn houding ten opzichte van de islam en zijn onderhandelingen met de Chinese communisten.

De petitie vraagt de Nederlandse bisschoppen Franciscus te waarschuwen om op dit "moment van verwarring en onzekerheid" geen "ernstige fouten" te begaan tegen het geloof.

Afbeelding: © Mazur, catholicnews.org.uk, CC BY-NC-SA, #newsMylismgvot
Lisi Sterndorfer
Among the signatories "the former editor-in-chief of the only Catholic Dutch weekly newspaper, @KNieuwsblad. Henk Rijkers was ousted from his position last year amidst division with the president of the publication’s governing council.
Seidenspinner