Clicks49
ms.news

Lelaki Muda Yang Menghalang Perarakan Gay: "Saya Ingin Menjadi Paderi"

Jakub Baryła, umur 15, seorang lelaki yang berkonfrontasi bersendirian dengan 1000 lelaki homoseksual yang berarak di Płock, Poland, pada hari Sabtu dan telah dibawa keluar oleh polis menurutnya, dia ingin menjadi seorang paderi (video di bawah).

Media propaganda gay menuduh Baryła yang membiasakan diri dengan amalannya dalam membantah demi karier politiknya. Namun sebaliknya, dia menulis dalam Twitter, “Ini tidak benar, saya tidak ingin menjadi ahli politik, saya ingin menjadi paderi”.

Ibu bapanya mempunyai “pendirian kiri” namun bagi Jakub, adalah di sisi "Katholik, traditionalis, konservatif dan patriotik."

Katanya terdapat sebutan yang serupa dengan yang disampaikan oleh Father Ignacy Skorupko ketika pertembungan Warsaw 1920 terhadap Bolsheviks dan ia merupakan apa yang membawa inspirasi kepadanya.

Baryła memberitahu WPolityce.pl bahawa mula-mula, dia tidak berani bertembung dengan peserta perarakan gay, kerana bimbang akan "ekoran sosial.”

Namun begitu, setelah melihat lambang blasphemous Our Lady Częstochowa dengan halo pelangi, dia mengubah fikirannya.

He meminta Paderi Parish Płock parish untuk memberikannya tanda salib, duduk dengannya di atas lantai dan mula berdoa dengan Latin Salve Regina. Polis yang mengganas membawanya keluar. Dia mengatakan tindakan polis “sempurna.”

Baryła jelas bahawa dia dibimbing Tuhan, “Jesus dan salib melawan kejahatan dan dosa.”

#newsEfvqxklyei