Nyelv
Kattintások
243
charisma 1 1

Analóg pokol

Amit itt mondok, nehéz megérteni. Elvont és távoli, bármilyen életfontosságú. Ne magadat okold, ha nem érted. A nehézség magában a témában van. Csak dadogva tudok szólni róla, bár törekszem a világosságra. Ne okolj hát engem sem, kérlek. Igyekszem nagyon gondosan fogalmazni, ám az emberi beszéd törékeny.

Saját véleményemet mondom el, mint kutató teológus beszélek, tehát tévedhetek. Nagyon remélem, hogy álláspontom az Egyház hitének határain belül esik. Ha nem így volna, eleve visszavonom. Tudom, hogy az abszurdumig feszítem a nyelv határait. De kérlek, légy méltányos, és ne vesd el állításaimat csak azért, mert merészen fogalmazok. A jóindulatú olvasóhoz beszélek.


Teljes cikk
Gratia copiosa
Dr. Kovacs Gabor atyat hallgatni es olvasni mindig jo es inspiralo. A irasainak, beszedeinek zamatat szeleskoru, interdisciplinaris tudasa adja, amit mely hit, az egyhaz es tanitasa iranti mely szeretet es huseg olel korul. Tipikus most is az alazatos elore bocsanatkeres, amiert gondolataival szerinte a nyelv hatarait az abszurdumig fesziti. Azok tudnak egyutt beszelni, kozosen beszelni, akik … Továbbiak