Clicks140
hu.news
1

A jezsuita rend legfőbb elöljárója a buddhista szerzetesekkel együtt imádkozik

Július 15-én a jezsuiták vitatott legfőbb elöljárója, Arturo Sosa atya a kambodzsai jezsuita közösségek látogatása során egy keresztény-buddhista párbeszéddel foglalkozó csoportban vett részt és életében először belépett egy buddhista templomba.

Az ázsiai és csendes-óceáni konferencia közösségi média oldalán megjelent képek Sosa-t hétköznapi viseletben, a templom padlóján ülve buddhista szerzetesek között, kegyesen, imádkozó kézzel ábrázolják.

#newsIocwbshylc
Gratia copiosa
A Dalai láma azt mondta náluk nincs Isten. A keresztény valláson kívül minden vallás panteizmus, a világot imádja. Kevés a pap. Ha ezek a képek és "elméletek" terjednek, akkor még kevesebb lesz, mert teljesen mindegy valaki katolikus pap vagy buddhista szerzetes. Ezt mondja nekünk ez a jezsuita, akit Pázmány Péterünk alaposan helyben hagyna. Ezért nem ment el az újratemetésére Pozsonyba sem az …More
A Dalai láma azt mondta náluk nincs Isten. A keresztény valláson kívül minden vallás panteizmus, a világot imádja. Kevés a pap. Ha ezek a képek és "elméletek" terjednek, akkor még kevesebb lesz, mert teljesen mindegy valaki katolikus pap vagy buddhista szerzetes. Ezt mondja nekünk ez a jezsuita, akit Pázmány Péterünk alaposan helyben hagyna. Ezért nem ment el az újratemetésére Pozsonyba sem az általa alapított egyetem rektora, sem a magyar jezsuita provinciális, sem az írószövetség akkori elnöke, aki pedig nem vett részt a konklávén 2013-ban. Pázmány Péter az Urat követte és nem Marx Engels, Lenint és nem volt szinkronban sem az iszlámmal, sem az ENSZ-el, sem a szanadkőmáes páholyakkal sem Soros Gyröggyel. Mindenkivel nem lehet egyetérteni. Ez utópia.