Clicks1.2K
hu.news
2

Publikálták a dokumentumot: Az amazonasi szinódus eltörli a cölibátust

A Vatikán június 17-én publikálta az Instrumentum laboris munkadokumentumot, ami az amazonasi régióról szól (október 6-27).

A papír olyan papok felszentelését akarja, akik "idősek, preferálhatóan bennszülöttek" és "tisztelik őket, valamint saját, stabil családjuk van" (Amoris Laetitiának megfelelően)?

Ahelyett, hogy eucharisztia nélkül hagynák a "közösségeket", inkább "megváltoztatják az ezt ünneplők kiválasztásának kritériumát".

A női lelkészségről nem tisztán írnak; azt írják, hogy "hivatalos" szerepet kéne adni a nőknek az egyházban, beleértve a döntéshozást a teológiában, katekizmusban, liturgiában és oktatásban.

A dokumentum pozitívan és negatívan beszél a pünkösdizmusról, viszont a bennszülött pogány vallásról csak pozitívan ír.

Azt akarja, hogy elismerjék a pogány mítoszokat, hagyományokat, szimbólumokat és rituálékat "gazdagság forrásként a keresztény élmény számára".

A püspöki konferencia azt kérni, hogy alkalmazkodjanak a szentmisével a pogány kultúrákhoz zene, tánc, nyelveken való ima és ruhák segítségével.

Csak a katolikus "kultúrát és hagyományt" törölték el.

#newsJdhyzqcafw
Ez előre látható volt... sajnos.
Uram, ments meg minket
lowoa likes this.
lowoa
2 Tessz 2, 3-12: Semmiképp se ámítson el titeket senki, mert előbb az elpártolásnak kell bekövetkeznie, és meg kell jelennie a bűn emberének, a kárhozat fiának, aki ellenszegül, és önmagát föléje helyezi mindannak, amit Istennek vagy isteni tiszteletre méltónak nevezünk, beül Isten templomába, és úgy mutogatja magát, mintha Isten volna.
Nem emlékeztek rá, hogy amikor még nálatok voltam, megmon…
More
2 Tessz 2, 3-12: Semmiképp se ámítson el titeket senki, mert előbb az elpártolásnak kell bekövetkeznie, és meg kell jelennie a bűn emberének, a kárhozat fiának, aki ellenszegül, és önmagát föléje helyezi mindannak, amit Istennek vagy isteni tiszteletre méltónak nevezünk, beül Isten templomába, és úgy mutogatja magát, mintha Isten volna.
Nem emlékeztek rá, hogy amikor még nálatok voltam, megmondtam ezt nektek? És azt is tudjátok, mi tartja vissza most, amíg meg nem jelenik majd a maga idejében. A gonoszság titka ugyanis már munkálkodik, csakhogy azt, aki most még visszatartja, előbb el kell távolítani az útból.
Akkor majd megjelenik az a gonosz, akit az Úr Jézus elpusztít szájának leheletével, és megsemmisít eljövetelének fényességével. Az érkezését pedig – a sátán hatalmából – mindenféle hamis erőmegnyilvánulás, jel és csoda kíséri, és mindenféle csábítás a gonoszságra, azok vesztére, akik elkárhoznak, mert nem fogadták be az igazság szeretetét, hogy üdvözüljenek. Ezért bocsátja rájuk Isten a megtévesztés erejét, hogy higgyenek a hazugságnak, és ítélet alá essenek mindannyian, akik nem hittek az igazságnak, hanem beleegyeztek a gonoszságba.
Gal1, 3-5: Kegyelem nektek és békesség Istentől, a mi Atyánktól, és az Úr Jézus Krisztustól. Ő feláldozta önmagát bűneinkért, hogy kiragadjon minket a jelen gonosz világból, Istenünknek és Atyánknak akarata szerint. Legyen neki dicsőség mindörökkön örökké! Ámen.
Mt 24, 21-22: Mert olyan nagy szorongattatás lesz akkor, amilyen még nem volt a világ kezdetétől mostanáig, és nem is lesz többé. Ha meg nem rövidítenék azokat a napokat, nem menekülne meg egyetlen élőlény sem; de a választottakért megrövidítik azokat a napokat.
VeronikaSeele and one more user like this.
VeronikaSeele likes this.
Atosz80 likes this.