Taal
Kliks
71
nl.news

Franciscus verandert kerk in protestantse denominatie - kardinaal Burke

Paus Franciscus geeft autoriteit aan individuele bisschoppen en bisschoppenconferenties, heeft kardinaal Raymond Burke opgemerkt: "Maar dit is niet de katholieke kerk."

In een gesprek met TheWandererPress.com (10 januari) wijst Burke erop dat het concept van synodaliteit het pauselijke ambt relativeert en daarom "een principe van breuk in plaats van een ontwikkeling van de leer" vormt.

Volgens de kardinaal gebruikt Franciscus de synodaliteit om een "revolutie" te bevorderen, waardoor de kerk een denominatie wordt met een vermenigvuldiging van divisies en principes die verwant zijn aan de principes die door de protestantse hervormers in werking zijn gesteld.

Als voorbeeld wijst Burke erop dat de kerk misschien niet dezelfde leerstellingen en disciplines heeft met betrekking tot de eucharistie of het huwelijk van het ene land tot het andere.

Franciscus' overeenkomst met het Chinese regime noemt Burke een "verwerping van generaties martelaren van het geloof".

Verder noemde hij homoseksuele fornicatie "ongeordend" omdat een deel van de Amerikaanse bisschoppen aandringt op de acceptatie van homoseksualiteit en "niet coherent is met de kerk op deze punten" [en daarom ketters is].

Afbeelding: © Mazur/catholicnews.org.uk, CC BY-SA, #newsNruewvubwb