Taal
Kliks
82
nl.news

Benedictus XVI: Het evangeliseren van de Joden is "niet nodig".

De voormalige Benedictus XVI bekende in het recente nummer van het anti-katholieke Duitse tijdschrift Herder Korrespondenz dat hij zich nooit heeft uitgesproken voor het evangeliseren van joden, eerder "over dialoog" en "niet over evangelisatie".

Volgens Benedictus XVI zijn het jodendom en het christendom gewoon "twee manieren om de Bijbel te interpreteren" [die elkaar tegenspreken en daarom niet allebei waar kunnen zijn].

De voormalige paus schrijft dat het zendingsmandaat van Christus betrekking heeft op alle volkeren en culturen en "universeel" is, maar hij spreekt deze uitspraak tegen door te zeggen dat er "één uitzondering" is.

"Het evangeliseren van de Joden [naar verluidt] was eenvoudigweg niet gepland en is niet nodig omdat zij alleen onder alle volkeren de 'onbekende God' kenden."

Benedictus' vreemde beweringen zijn duidelijk in tegenspraak met het Nieuwe Testament, dat ondubbelzinnig stelt dat Christus zijn apostelen uitsluitend naar de Joden stuurde. Pas later werden de heidenen bij deze inspanningen betrokken.

Het uitsluiten van de Joden van het heil van Christus, het hoogste goed in deze wereld, is de hoogste vorm van antisemitisme.

Afbeelding: © Mazur/catholicnews.org.uk, CC BY-NC-SA, #newsHwvldcjbxi