Taal
Kliks
98
nl.news

Franse zusters vervolgd door het Vaticaan

De veertig contemplatieve Zusters van Maria, de Moeder van de Redder, in Saint-Aignan-sur-Roe, Frankrijk, worden vervolgd door hun liberale bisschop Thierry Scherrer van Laval, schrijft riposte-catholique.fr (27 februari).

De zusters runnen vier rusthuizen en dienden vroeger ook in het huis van de bisschop. Scherrer beschouwt de zusters als "te traditioneel". Dit wordt nog verergerd door het feit dat ze tijdens hun algemene vergadering in 2012 besloten om terug te keren naar de oude rite.

Door een fusie van de rusthuizen van de zusters is Scherrer nu lid van de raad van bestuur van de burgerlijke vereniging die hen leidt. Hij is geen expert op dit gebied, maar legde toch managementbeslissingen op zonder te luisteren naar deskundig advies. Tegenover het verzet van de zusters beval hij een canoniek bezoek waarvan de uitslag vooraf werd bepaald.

Scherrer betrok de Romeinse congregatie voor Religieuzen, die de raad van de zusters opschortte en de overste-generaal en de meesteres van novicen van de gemeenschap verbande. Drie liberale apostolische commissarissen werden opgelegd.

Maar de zusters weigerden de commissarissen te ontvangen en gingen in beroep tegen de maatregelen bij het Romeinse Signatura Apostolica.

Afbeelding: petitessoeursdemarie.com, #newsRqsxsjbfuk
Schrijf hier je reactie