Nyelv
Kattintások
382
hu.news

Az alvó egyháznak "fel kell kelnie" - a mormonizmustól

A tongai Soane Patita Paini Mafi bíboros, aki az egyike azon dekoratív bíborosoknak, akiket Ferenc pápa nevezett ki, azt mondta egy Catholic Outlook interjúban, hogy a mormonizmus hatalmas tongai növekedése egyfajta "ébresztő" az egyháznak.

A bíboros egyházkerületében kevesebb mint 15.000 katolikus van, sok országban ez egy átlagos egyházkerület mérete. Amióta a király fiatalabbik fia, Ata herceg felvette a mormon hitet a metodizmus után 2005-ben, a tongai mormonizmus hatalmas növekedést tapasztalt, az egész népesség 60%-át elérte.

A mormon hit növekedésére utalva Mafi azt mondta, hogy az egyháznak van mit tanulnia a mormonoktól; "fáradhatatlanul otthonról otthonra járnak, és jótékony adományokat adnak a pénzügyi problémákkal küzdő családoknak és személyeknek."

A tongai katolikus szervezetek, mint pl. a Caritas International vagy a Páli Szent Vince társaság is segítik a rászorulókat szükséges használati tárgyakkal, valamint a környezetet is különböző kezdeményezésekkel, pl. fák ültetésével.

Erős a gyanú afelől, hogy a katolikus kezdeményezésekbe fektetett energia sokkal kisebb a mormon szervezetekhez képest.

Kép: Soane Patita Paini Mafi, #newsKavvvfcrlw
Írjon hozzászólást