Limbă
Vizualizări
66
ro.news

Exercitare milei : Modul în care arhiepiscopia din München încearcă să distrugă o mănăstire

Arhiepiscopia din München încearcă să închidă mănăstirea surorilor franciscane din Reutberg, Bavaria, Germania, potrivit articolului lui Peter Seewald scris pentru kath.net (6 iunie). Seewald a publicat mai multe cărți interviu cu Joseph Ratzinger.

În prezent, doar două surori locuiesc în Reutberg, susținute de cetățenii locali, inclusiv de primar. Dacă mănăstirea este închisă, toate bunurile sale se duc la arhiepiscopie.

Din 2010, cardinalul Marx din München, un aliat apropiat al papei Francisc, a impus surorilor un superior extern și o companie de administrare. Până astăzi, surorile au plătit pentru acestea 500 000 de euro. Soțul proprietarei companiei este membru al comisiei financiare a arhiepiscopiei din München.

Arhiepiscopia a refuzat surorile din cel puțin cinci comunități diferite care voiau să vină și să ajute. O altă soră a reușit să rămână pentru o perioadă scurtă de timp. Dar apoi arhiepiscopia a ordonat să plece pentru că "stabilizează" comunitatea din Reutberg.

Oficial, arhiepiscopia a susținut că sora a fost chemată înapoi conform staretei ei, care totuși a declarat în scris că aceasta este singura decizie a arhidiecezei.

O femeie care cunoaște surorile din copilărie, a luat în considerare posibilitatea de a intra in ordin, dar i-a fost ordonată (sic!) să renunțe. Alte femei care au manifestat interes au fost, de asemenea, alungate.

Imagine: Reutberg, © Rufus46, CC BY-SA, #newsCukvjegczp
Adaugă un comentariu