Taal
Kliks
82
nl.news

Kardinaal Müller: Aartsbisschop Viganò ging "te ver"

[De barmhartige] Paus Franciscus nam "minder dan een minuut" om kardinaal Gerhard Müller, 70, als Prefect van de Congregatie voor de Geloofsleer te ontslaan. Müller vraagt zich nog steeds af waarom dit gebeurde.

Sprekend met Trouw.nl (24 november) denkt hij dat zijn pogingen om Amoris Laetitia "op een orthodoxe manier" te interpreteren Franciscus motiveerden.

Als gevolg van Amoris Laetitia heeft de communie voor overspeligen "een grote verwarring in de Kerk op dit moment" veroorzaakt. Volgens Müller is dit te wijten aan een discrepantie tussen de leer van de Kerk en haar pastorale actie.

Met betrekking tot seksueel misbruik wees Müller erop dat 99,99% van deze misdaden worden gepleegd door gehuwde mannen, terwijl de vermeende "misbruikcrisis" wordt uitgebuit om het priesterlijk celibaat af te schaffen: "Het is als het behandelen van een patiënt na een volledig verkeerde diagnose".

Müller sprak ook over de whistleblower Aartsbisschop Carlo Maria Viganò. Hij vindt dat Viganò "te ver ging" toen hij Franciscus om zijn ontslag vroeg.

#newsLvkvrtepbp