Nyelv
Kattintások
353
hu.news

A radikális Vatikán bosszút fog állni Stefano Manelli atyán

A Szeplőtelen Szűz Ferences szerzetesrend 85 éves alapítóját, Stefano Manelli atyát a Vatikán bosszúja nemsokára útoléri - írja Marco Tosatti. Manelli rendje a vatikáni bizottság alatt senyved már 2013 július óta.

Bár a Vatikán sosem magyarázta el, miért csinálja ezt, attól még egyértelmű, hogy azért, mert a szerzetesek "túl katolikusok" a jelenlegi egyháznak.

Tosatti szerint a szankciókat tartalmazó dokumentum, amelyet a írt, már Ferenc pápa asztalán van.

A szankciókat követően egy ülést fognak összehívni azzal a tervvel, hogy megváltoztassák a szerzetesrend szabályait; eltörlik a szent szeplőtelen fogantatás tiszteletét és a szegénységi esküt. Az imént említett dolog végett van az, hogy a szerzetesek anyagi tulajdonai mind laikusoknál vannak. A Vatikán megpróbált lecsapni erre a vagyonra, azonban elvesztették a jogi csatározást az olasz bíróságokon.

Ezért tehát a Vatikán Manelli atyát vette elő, hogy nyomást gyakoroljanak a vagyontárgyak tulajdonosaira. Miután ez sikertelen volt, Ferenc pápa úgy gondolta a kifordult igazságérzete végett, hogy ezért Manelli atyát kell megbüntetnie.

Az egyik fő vatikáni bürökrata, aki a szerzetesek ellen harcol nem más, mint Ferenc pápa egyik barátja, a Megszentelt Élet Intézményeinek és az Apostoli Élet Társaságainak Kongregációjának érsek titkára, José Rodríguez Carballo. Ő volt az egyik főszereplője annak a pénzügyi botránynak, ami a ferences rendet 2014 decemberében érte. A botrányt természetesen hamar eltusolták.

Mivel Carballo a radikális liberalizmust követi, senki sem ért hozzá, sőt, Ferenc pápa érsekké nevezte ki!

Kép: Stefano Manelli, #newsQjzautxoxe