Vizualizări54
ro.news

Nu e de glumă: Fanul Luther Walter Kasper îl numește pe cardinalul Müller "Noul Luther"

Teologul curții lui Bergoglio, cardinalul Walter Kasper, 85, un relativist radical, a atacat Manifestul credinței cardinalului Ludwig Müller.

Mesajul lui Kasper a fost publicat de katholisch.de, site-ul episcopilor germani heterodocși (10 februarie).

În atacul său, Kasper se răzbună pe faptul că cardinalul Müller numește doctrina Sfintei Treimi o "diferență fundamentală" care separă Biserica de evrei și musulmani. Pentru Kasper, această poziție pune în pericol "pacea mondială". Prin urmare, el o numește "jumătate de adevăr".

Nici declarația lui Müller că "preotul continuă pe pământ lucrarea de răscumpărare" nu e acceptabilă pentru Kasper pentru că - fără glumă - o astfel de declarație ar afecta sentimentele victimelor abuzului.

Este de la sine înțeles că Kasper contrazice învățătura catolică, reafirmată de cardinalul Müller, că persoanele divorțate și recăsătorite nu pot primi Sfânta Împărtășanie.

În acel moment, Kasper joacă cartea emoțională spunând că este "complet îngrozit" la menționarea de către cardinalul Müller a "înșelării anticristului" (2 Tesaloniceni 2:10).

Această referire nevinovată și adevărată la Sfântul Paul îi amintește lui Kasper "aproape literal de argumentația lui Martin Luther". Dar de ce să-l citezi pe Sfântul Paul să fie "luteran"?

Philo-Lutheranul Kasper sugerează chiar că cardinalul Müller este un "Luther redivivus", un "Luther reînviat" - că și cum proclamarea credinței catolice ar fi un aspect "Luteran".

El îl acuză de implicarea în reforme "fără și împotriva" papei. Dar acesta nu este Müller, acesta este Kasper, care în iulie 1993 a contestat public doctrina catolică și pe papa Ioan Paul al II-lea, permițând adulterilor să primească Sfânta Împărtășanie.

Rămâne un mister al nelegiuirii de ce mai puțin de zece ani mai târziu, Ioan Paul al II-lea l-a făcut pe acest liberal periculos un cardinal.

Imagine: Walter Kasper, © Mazur/catholicnews.org.uk, CC BY-SA, #newsUdgqkopwca