Clicks261
hu.news

Még Bergoglio híve is bevallja: "Ferenc pápa rosszul idézi a kánonjogot"

A Genovából induló repülőn Ferenc pápa azt mondta június 21-én, hogy a kánonjogok szerint a püspöki konferencia nem, de a püspökök bevezethetik a nem katolikusok szentáldozását.

Ferenc pápa szerint a szentségtörő német kezdeményezés "nem újdonság, hanem egy jól megírt, korlátozó, kigondolt dokumentum, ami az egyház szellemében született", sőt, a pápa szerint ez a kánonjogokat nem sérti.

Szerinte az egyéni püspököknek joga van bevezetni a nem katolikusok szentáldozását (pedig ez nem így van).

Még a Bergoglio-hívő Robert Mickens újságíró, aki "patkánynak" hívta XVI. Benedeket, is azt mondta Twitteren, hogy Ferenc pápa "nagy hibát követett el, rosszul idézi" a kánonjogokat.

A 844-es kánonjog a következőt írja a szentségáldozással kapcsolatban: "A többi nem katolikus keresztények ugyanezeket a szentségeket akkor vehetik fel katolikus kiszolgáltatótól, ha: 1) életveszély vagy súlyos szükség áll fenn, 2) nem tudnak saját közösségük szolgálattevőjéhez járulni, 3) önként kérik, 4) kellően fel vannak készülve 5) katolikus hitről tesznek tanúságot az illető szentséggel kapcsolatban (844. k. 4. §). Annak megítélésére, hogy mikor áll fenn az itt említett súlyos szükség, a megyéspüspök vagy a püspöki konferencia illetékes tehet (uo.)."

A kevert házasságok, vagy bármilyen más házasság nem számít "súlyos szükségnek".

Kép: © Mazur/catholicnews.org.uk CC BY-NC-SA, #newsIvapznwpxi