Taal
Kliks
89
nl.news

Abdij Heiligenkreuz: Trouw tot het punt van Ontrouw

Abdij Maximilian Heim van Heiligenkreuz, Oostenrijk, en Vader Karl Wallner, de rector van de theologische school van de abdij vernoemd naar Benedict XVI, distantieerde hunzelf publiekelijk op de website van de school van een van hun professoren die de kinderlijke correctie.

Heim en Wallner beweerden dat "we kunnen niet accepteren dat dit een schaduw werpt op onze theologische school." Zij wijzen erop dat de niet-genoemde leraar een bezoekende professor is, die slechts 'af en toe' les geeft en de Correctie in zijn persoonlijke naam heeft ondertekent.

De twee wijzen erop dat hun school 'in alle opzichten diep verplicht in het Romeinse magisterium is ', en dat het hun 'grootste eer en eerste plicht is' om 'trouw' te zijn aan Paus Francis [zelfs wanneer de trouw van Francis wordt betwist].

Heiligenkreuz wordt door vele beschouwd als een van de laatste plaatsen waar een Duitstalige katholieke opvoeding door priesters nog steeds mogelijk is. De abdij staat bekend voor het aantrekken van veel roepingen. In augustus maakten vijf beginners hun eerste beroep. De betreffende leraar is de filosoof Thomas Stark.

Afbeelding: Heiligenkreuz, © Melchior2006, wikipedia CC BY-SA, #newsPfqxahkzis
Schrijf hier je reactie