Taal
Kliks
91
nl.news

"Oecumenische mis"? Het wordt nog veel erger!

De Italiaanse liturgist Andrea Grillo, een vriend van paus Franciscus en vijand van de katholieke waarheid, becommentarieerde de geheime Vaticaancommissie die werkt aan een "oecumenische mis".

Volgens Grillo gaat het hier niet om een "oecumenische mis", maar om een poging om de Heilige Mis en de protestantse diensten op hetzelfde niveau te brengen.

Schrijvend op settimananews.it (7 november) maakt Grillo duidelijk dat het uiteindelijke doel is om het priesterschap af te schaffen, omdat er volgens hem geen wezenlijk verschil is tussen een protestantse dienst en een katholieke mis, en protestantse lekenpredikanten en priesters kunnen "wederzijds erkend" worden.

Het wezenlijke verschil tussen de Heilige Mis en een protestantse dienst negerend noemt Grillo de tekorten van de protestantse leer en liturgie "rijkdom" en louter "verschillen". Hij is veel minder verzoenend als hij tegen de Oude Rite te keer gaat.

Grillo legt uit dat dit zal gebeuren door de "viering van het (protestantse) Heilige Avondmaal, de Heilige Mis, de Heilige Liturgie" te gebruiken voor een "zoektocht naar gemeenschap". Dit betekent dat het uitdelen van de communie aan mensen die er niet in geloven op elk moment kan beginnen.

Grillo wordt er sterk van verdacht deel uit te maken van de geheime "oecumenische misgroep".

Afbeelding: © Bread for the World, Flickr CC BY-NC-ND, #newsDpsyvnemar
Schrijf hier je reactie
nl.news heeft dit bericht genoemd in Nu heeft de geheime commissie een gezicht.