Nyelv
Kattintások
692
hu.news

Ferenc pápa "hiteles tanítóhivatali anyagnak" hívja az eretnekséget

Az Acta Apostolicae Sedis, az Apostoli Szentszék hivatalos hírlapja, nemcsak azt publikálta, hogy Ferenc pápa engedélyezte az Amoris Laetitia eretneki értelmezését, de még azt is, hogy a pápa ezt "hiteles tanítóhivatali anyagnak" nevezte.

Ferenc pápa személyes levelét azóta "apostoli levélnek" nevezték ki, amely tartalmazza a 2017. júniusi rendeletet, amelyet Pietro Parolin bíboros, az államtitkár vezetett be. A rendelet hiteles tanítóhivatali anyagnak nevezi mindkét dokumentumot; a Buenos Aires-i püspököknek írt levelet, valamint azt, hogy Ferenc pápa "hiteles tanítóhivatali anyagnak" nevezte azt. A "hiteles tanítóhivatali anyag" kifejezés az egyházi törvények 752. kánonjával kapcsolatos, a "vallásos engedelmesség" törvényével.

Ferenc pápa "hiteles tanítóhivatali anyag" kifejezése ellentmond a Katekizmusnak, amely az 1650-es pontban kimondja a következőt mondja ki: "Az Egyház Jézus Krisztus szava iránti hűsége miatt vallja, hogy nem ismerheti el ezt az új együttélést érvényesnek, ha az első házasság érvényes volt. Amennyiben elvált házasok polgárilag újraházasodtak, olyan helyzetbe kerültek, mely objektív módon áthágja Isten törvényét."

Kép: © Jeffrey Bruno, CC BY-NC-ND, #newsQaifhxsstz
Írjon hozzászólást
hu.news ezt a bejegyzést a Schneider püspök: A pápa válaszolt a Dubiára-ben megemlítette.