Nyelv
Kattintások
394
hu.news 1 1

Ha Ferenc pápa megváltoztathatja az egyház halálbüntetéssel kapcsolatos tanításait, akkor miért ne tehetné ezt meg a homoszexualitásról szóló tanokkal is?

A melegpárti New Ways Ministry Ferenc pápa változtatását, amely keretében a pápa megváltoztatta az egyház halálbüntetéssel kapcsolatos tanait, arra használja fel, hogy a homoszexualitást is megpróbálják elfogadtatni.

A NewWaysMinistry.orgoldalon azt írják, hogy Ferenc pápa változtatása bizonyíték, hogy "az egyházi tanokat meg lehet változtatni, akár fordítottjára".

A csoport szerint a homoszexualitással kapcsolatos egyházi párbeszéd "kiváló lehetőség arra, hogy megváltoztassák az egyházi tanokat a jövőben".

Így Rorate Caeli Twitter felhasználó a következő változtatást javasolja a Katekizmusban:

"Az egyház régen betegségnek titulálta a homoszexualitást. Az emberi méltóság megértésével már tudják, hogy ez egy remek dolog. Az egyházi hierarchia is tele van ilyen hajlamú emberekkel, így Isten is a mi oldalunkon áll."

Kép: © Mazur/catholicnews.org.uk, CC BY-NC-ND, #newsTatwegrogg
Írjon hozzászólást
hu.news ezt a bejegyzést a Nicola Bux prelátus: Ferenc pápa téved-ben megemlítette.
Gratia copiosa
Vicces, ahogy hol elhantoljak, hol kiassak a progresszivista aktivistak szuvas es rothado temait. Valtozas a valtozas kedveert. Ab populum Dei libera nos Domine!
Írjon hozzászólást