Nyelv
Kattintások
469
hu.news

Fiatalok szinódusa: Abszurd kijelentések

A bombayi Gracias bíborost "meglepte", hogy a fiatalok "jobb liturgiákat" kértek. "Számomra ez egy kinyilatkoztatás" - mondta a bíboros egy október 9-ei sajtókonferencián.

A mexikói Aguiar bíboros azt állította, hogy az egyház elérte a "változás korszakát, alkalmazkodnia kell". Szerinte a (kudarcot vallott) "második vatikáni zsinat már megnyitotta az ösvényt" - mondta egy október 10-ei sajtókonferencián.

A sydney-i Fisher érsek észrevette, hogy a két kínai rezsim püspök, akiket Ferenc pápa tapssal üdvözölt, (a kínai rezsim miatt) "csak a szinódus feléig maradhatnak" - írja a CatholicWeekly.com.

Egy római homoszexuális találkozón a melegpárti Marcello Semeraro püspök, aki Ferenc pápa bíborosi tanácsának titkára, azt kérte az egyháztól, hogy "fogadja be és hallgassa meg az LMBT keresztényeket" - írja az Avvenire.it.

A szinódus angolul beszélő "C" csoportja azt írta a jelentésben, hogy "a fiatalok, akik nem értenek egyet az egyházzal a szexszel kapcsolatban továbbra is az egyház tagjai" (pedig a pedofilok sem értenek egyet az egyházzal a szexszel kapcsolatban).

A brüsszeli Jean Kockerols segédpüspök feldobta a házas papok ötletét, amit Edward Pentin szerint "egy gyenge, meglepett sóhajjal" fogadott a szinódusi közönség.

A lengyel Grzegorz Ryś érsek a szinódus dokumentumát kritizálta, amiért az "nagyrészt szociológiai" és nem a "hit irányából" közelíti meg a tényeket.

Kép: © Mazur/catholicnews.org.uk CC BY-NC-SA, #newsNcpmzugbcz
Írjon hozzászólást