Clicks484
hr.news

Gej svećenik, rođeni Poljak, podivljao u biskupiji Buffala

Otac Ryszard Biernat (38) požalio se za BuffaloNews.com (8. rujna) da mu je pomoćni biskup Buffala Edward Grosz (74) "prijetio" da će mu zaustaviti zaređenje i da će ga "deportirati" u Poljsku nakon što mu se Biernat 2004. godine požalio da ga je svećenik "seksualno napao".

Biernat je dodao da je Groszsovo postupanje prema njegovoj pritužbi bilo "deset puta gore" od stvarnog "zlostavljanja" [što dovoljno govori o navodnom "zlostavljanju"]. Biernat je tada imao 23 godine i bio je dovoljno velik da se mogao braniti. Prije godinu dana Biernat je iskoristio misu da bi se oglašavao kao "žrtva seksualnog zlostavljanja".

Biernat je proveo šest godina kao tajnik biskupa Buffala Richarda J. Malonea (73), kojeg je potajno snimio kako bi ga ucjenjivao.

Postoje indikacije da je Biernat homoseksualac, nakon što je otkriveno "ljubavno pismo" koje je poslao jednom sjemeništarcu.

Biernat je za BuffaloNews.com rekao da je postajanje američkim državljaninom u srpnju otklonilo "strah od deportacije". To pokazuje da je postao svećenik u Buffalu zbog američke putovnice. Zapravo je u kolovozu napustio svećenstvo.

Nije rijetkost da su problematični poljski sjemeništarci zaređeni u inozemstvu nakon što ih je odbila vlastita biskupija.

#newsPoiykcsxzc