Clicks505
hu.news

Brandmüller bíboros: Az amazonasi szinódus dokumentuma "hitehagyás és eretnekség"

Az amazonasi szinódus célja a papi cölibátus eltörlése és a női "papság" bevezetése, kezdetben a "diakónusnőkkel" - írja a 90 éves Walter Brandmüller bíboros a Kath.net oldalon június 27-én.

Brandmüller szerint a munkadokumentum arra utal, hogy az egyház elpusztítja önmagát vagy átalakul egy szekuláris civil szervezetté, ami ökológiai, szociális és pszichológiai problémákat akar megoldani.

Brandmüller továbbá a kritizálja, hogy a dokumentum pozitívan áll hozzá a pogány vallásokhoz, pl. a szellemekkel (démonok) való beszélgetéshez is.

Észrevette, hogy megtámadták az egyház hierarchikus és szentségi struktúráját, mivel a dokumentum célja az, hogy átgondolják a kapcsolatot a szent rendek és a kormány hatalma (igazságszolgáltatás) között.

A bíboros észrevette, hogy a dokumentum immanentista módon közelíti meg a vallást, valamint az ember saját spirituális élményének eredményének tekinti azt.

Brandmüller szerint a dokumentum "hitehagyás", mivel megkérdőjelezi és félreérti a az isteni kinyilatkoztatást, és "eretnek", mert ellentmond az egyház tanainak.

Kép: Walter Brandmüller, #newsBqggcsvuzl