Limbă
Vizualizări
24
ro.news

Arhiepiscopul Vatican își crează propriul Adevăr

Arhiepiscopul Rino Fisichella, președintele Consiliului Pontifical pentru Noua Evanghelizare, este supărat pe cei care subliniază că Amoris Laetitia a Papei Francisc contrazice Veritatis splendor din 1993 a lui Ioan Paul al II-lea.

Vorbind cu VaticanNews.va (6 august), Fisichella susține chiar că acei critici ar fi "lipsiți de fidelitate față de tradiția Bisericii". Dar tocmai acest lucru este adevărat pentru Amoris Laetitia și apologeții săi.

El numește denaturarea credinței de către Francisc o "dezvoltare a doctrinei".

Potrivit lui Fisichella, trebuie să avem un "concept dinamic" al adevărului. Această se numește relativism, un concept, care permite să se spună totul și contrariul a tot, ceea ce anulează distincția dintre adevăr și minciună.

Fisichella este suficient de înșelător să nu-și propovăduiască relativismul cu o deschidere totală. Prin urmare, el inventează un nou cuvânt, spunând că adevărul "nu este" o dimensiune fixistă [italiană: fissista] ".

Cei ca Fisichella care folosesc de "adevăr" ca și când s-ar schimbă precum vremea sunt numiți în mod obișnuit mincinoși.

Pentru Fisichella, Biserica nu poate acceptă un adevăr "închis în sine însuși", însă prin însăși esența sa adevărul este întotdeauna legat de realitate, în timp ce teoriile lui Fisichella produc o întreagă serie de fantezii care nu au nicio realitate în afară minții lui Fisichella.

Imagine: Rino Fisichella, © Riccardo Rossi CC BY-SA, #newsSgvrjgdlwc
Adaugă un comentariu