Taal
Kliks
137
nl.news

Het celibaat afschaffen zal onomkeerbaar zijn - Kardinaal Eijk

Het toestaan van gehuwde priesters is geen oplossing, aldus kardinaal Willem Eijk van Utrecht (Nederland), zo vertelde de pro-Franciscus IlGiornale.it (13 december),

Als het celibaat voor bepaalde gebieden zou worden afgeschaft, zou "ongelijkheid" ontstaan, "Als het op deze manier wordt besloten, wordt het onherroepelijk", legt Eijk uit. Dit zou het verlies betekenen van een "prachtige en vruchtbare eeuwenoude [apostolische] traditie van de Latijnse Kerk".

De kardinaal wijst er verder op dat hertrouwde gescheidenen geen communie mogen ontvangen en dat deze katholieke "oude [apostolische] leer en praktijk" niet kan worden veranderd door voetnoten [in Amoris Laetita] noch door [Franciscus'] spontane interviews.

Eijk onderstreept dat de katholieke leer "voor de hele wereld geldt" en roept Franciscus op "hierover duidelijkheid te verschaffen".

Hij verzet zich tegen de door Franciscus gecreëerde situatie dat "in de ene kerkelijke provincie één ding wordt voorgesteld en beoefend, en in een andere iets anders wordt afgekondigd".

Afbeelding: © Mazur/catholicnews.org.uk, CC BY-SA, #newsAymwsagqcr