Clicks193
hr.news

Okorjeli komunistički zamjenik ponovno je primljen u svećenstvo

Talijanskog komunista Eugenia Melandrija (71) ponovno je za svećenika prihvatio gej aktivist i bolonjski neo-kardinal Zuppi.

Melandri je 1974. godine ušao u zajednicu Ksaverijanaca. 1989. godine izabran je za komunističkog poslanika u EU. To je uzrokovalo njegovo otpuštanje iz klerikalne države.

Barem ne glumi žrtvu: "Nije istina da me Crkva protjerala". Ali: "Odlučio sam i znao sam da će biti posljedica", rekao je za lokalnu TV stanicu.

Melandri je bio komunist u proleterskoj demokraciji kad su kršćani umirali u komunističkim gulagama.

1992. godine izabran je za talijanskog zastupnika za Komunistički reustroj, stranku koja promiče mržnju prema religiji, pobačaju, gej pseudo-braku, masovnoj imigraciji i legalizaciji droga.

Melandri je 2018. godine otkrio da boluje od raka gušterače. Zamolio je Ksaverijce da bude ponovo primljen i prihvaćen je.

Iste godine sudjelovao je s njima na euharistiji u Santa Marti. Ksaverijani su ga predstavili Franji kao nekoga tko je napustio svećenstvo, ali je "uvijek nastavio raditi s njima" i raditi "iste stvari" koje je činio prije.

U studenom 2018. godine Melandri je objavio svoju fotografiju s diktatorom Fidelom Castrom. Nikada se nije pokajao zbog svoje zle političke prošlosti.

Međutim, napisao je: "Ne znam kada ću se vratiti i slaviti euharistiju. Želim provesti neko vrijeme moleći se i pripremajući se da što je dostojnije dođem do te točke".

#newsPzizpopdaz