Limbă
Vizualizări
131
ro.news

Pluralismul religiilor este "Voia lui Dumnezeu" - Papa Francisc

"Pluralismul și diversitatea religiilor, culorii, sexului, rasei și limbii sunt dorite de Dumnezeu în înțelepciunea Lui."

Această afirmație face parte dintr-un document inter-religios din 4 februarie, semnat de Papa Francisc și de marele imam din Al-Azhar, Ahmad Muhammad Al-Tayyib, care este considerat unul dintre cei mai liberali clerici sunnieni din Egipt.

În conformitate cu Geneza 11, Dumnezeu voia diferențele lingvistice ca o pedeapsă pentru păcat.

Documentul continuă spunând că "înțelepciunea divină este sursă din care derivă dreptul la libertatea de credință și la libertatea de a fi diferit."

Aceasta înseamnă că Francisc consideră ritualurile sacrificării umane aztece ca fiind o religie voită de Dumnezeu, precum și Islamul sau iudaismul care contrazic în mod explicit Biserica cu privire la Trinitatea și divinitatea lui Hristos.

Afirmația că "Dumnezeu" dorește existența unor religii care exclud reciproc implică faptul că "Dumnezeul" lui Francisc dorește în mod egal adevărul și negarea acestuia și, prin urmare, este, ca diavolul, un principiu al contradicțiilor.

#newsVzutsgjknp
ro.news a menționat acest post în Cardinalul Burke: Afirmația falsă din Abu-Dhabi lui Francisc trebuie să fie eliminată [dar nu va ….