Nyelv
Kattintások
274
hu.news

McCarrick elutasítja bíborosi címét: A büntetése az elvonulás, ima és a bűnbánat

A homoszexuális bántalmazással kapcsolatos vádak végett Ferenc pápa elfogadta a washingtoni, 88 éves Theodore McCarrick bíboros lemondását a bíborosok tanácsából.

Ugyanekkor Ferenc pápa felfüggesztette a püspöki rangját is, és arra utasította, hogy elvonulva imádkozzon és kérjen bűnbocsánatot "a kánonjogi folyamat végéig".

Louis Billot francia jezsuita volt az utolsó bíboros, aki lemondott 1927 szeptemberében, miután XI. Piusz az embereket megosztó módon fellépett az Action Française ellen.

Damian Thompson azt mondta, hogy ennek a "történelmi változásnak", hogy a magas rangú egyháztagokat is felelősségre vonják, "több köze van a New York Timeshoz, mint a spirituális reformhoz". A liberális prelátusok igyekeznek megvédeni egymást.

McCarrick homoszexuális gondjai ismertek voltak. Mielőtt II. János Pál elküldte volna Washingtonba, egy csoportnyi laikus Rómába utazott azért, hogy meggyőzzék a pápát, ne hagyja jóvá a washingtoni kinevezését.

Kép: Theodore McCarrick, © U.S. Institute of Peace, CC BY-NC, #newsWwuvzfzkzp
Írjon hozzászólást
hu.news ezt a bejegyzést a Madisoni püspök: Az egyesült államokbeli bántalmazási botrány propagandája eltereli a figyelmet az …-ben megemlítette.