Taal
Kliks
55
nl.news

Aartsbisdom onderwijst "trouw" aan de doodzonde

Het aartsbisdom Turijn, Italië, zal "lessen in trouw" geven aan homoseksuele koppels tijdens een zogenaamde retraite tijdens de vastentijd, schrijft La Stampa (3 februari).

De retraite vindt plaats op 24 en 25 februari in een klooster van de Dochters van Wijsheid. Vader Gianluca Carrega, verantwoordelijk voor de "pastorale zorg voor homoseksuelen", ontkende niet dat er tweepersoonskamers worden aangeboden voor homoseksuelen die onnatuurlijke fornicatie in het klooster willen beoefenen.

Carrega zegt over de "retraite": "We willen homoseksuelen vertellen dat ze ook trouw verdienen". Volgens het evangelie is Carrega's "trouw" trouw aan de doodzonde. Carrega doceert Nieuw Testament aan de theologische faculteit in Turijn.

De retraite wordt gehouden door de jezuïet Pino Piva. Hij zal spreken over "de waarde van trouw en liefde in het licht van de bijbelse boodschap". De kerk heeft nooit een verband gezien tussen sodomie en liefde.

Carrega vertelt dat hij in 2017 van zijn vrienden drie uitnodigingen ontving voor homohuwelijken, maar slechts één uitnodiging voor een normaal huwelijk. In mei 2016 introduceerde Italië het homohuwelijk. Volgens Carrega "wierp deze wet veel vruchten af".

Afbeelding: Duomo di Torino, #newsBjjgpkhwyw
nl.news heeft dit bericht genoemd in Bisschoppelijke homokrant kwaad.