Taal
Kliks
88
nl.news

Conservatieve kardinaal vraagt om - heidense - "interne-forum-oplossing"

De conservatieve kardinaal van Durban, Wilfrid Napier, heeft de katholieke journalisten Raymond Arroyo en Edward Pentin aangevallen voor hun "ongelooflijk eenzijdige" berichten over Amoris Laetitia.

Schrijvend op Twitter (6 januari) verdedigde Napier het controversiële document, "'Bijzondere omstandigheden' kan verwijzen naar het interne forum, waar canonieke wet niet van toepassing kan zijn, omdat het gaat om het geweten van een persoon."

Vader Pius Petrzyk legt op Twitter aan Napier uit dat een huwelijk niet via het 'interne forum' ongeldig kan worden verklaard, aangezien het "huwelijk een publiek goed is, niet alleen een privaat goed." En,"U kunt een huwelijk niet laten nietig verklaren voor slechts één van de partijen."

De theorie van het "interne forum" van Napier werd veroordeeld. Johannes Paulus II. in februari 1995, heeft verklaard dat een huwelijk alleen door de wettige autoriteit ongeldig kan worden verklaard en nooit door een persoonlijk vonnis. Kardinaal James Stafford schreef in 2005 dat "het gebruik van een zogenaamde' interne forumoplossing' om conflicten als gevolg van onregelmatige huwelijken op te lossen tegenstrijdig is".

Afbeelding: Wilfrid Napier, © GovernmentZA, CC BY-ND, #newsPukkrkayzr
Schrijf hier je reactie