Clicks48
sl.news

Vatikansko onesposobljenje italijanske Familie Christi

Cvetočo italijansko skupnost starega obreda, Familio Christi, je kardinal Luis Ladaria, prefekt Kongregacije za doktrino vere (1. decembra) postavil pod nadzor komisarja. To potrjuje govorice, ki so krožile že več mesecev.

Novi nadrejeni Familie Christi bo zdaj postal rimski pomožni škof Daniele Libanori SJ, star 65 let. Dejanski nadrejeni bo odstranjen.

Familio Christi je ustanovil odlični škof Luigi Negri iz Ferrare v Italiji. Papež Frančišek je tega v februarju 2017, takoj po njegovem 75. rojstnem dnevu, poslal v upokojitev.

Le leto kasneje se je Vatikansko preganjanje Familie Christi začelo z obiskom, ki mu je sledil proces »zbiranja informacij«.

Zdaj mora komisar določiti "možne prihodnje poti" za skupino [tj. ali želi Vatikan uničiti Familio Christi ali jo preoblikovati v nekaj drugega].

Skupnost Familia Christi je leta 2013 prejela skupino nekdanjih novincev frančiškanskih bratov brezmadežnega, ki so to zapustili šele preden so bili postavljeni v pod komisarja, julija 2013. To je Vatikan zelo razjarilo.

V zadnjih letih je Frančišek uničil številne cvetoče skupnosti, kot so frančiškanski bratje brezmadežnega, frančiškanske sestre brezmadežnega, majhne sestre Marije. Vse te skupine so bile "krive", ker so bile katoliške.

#newsBiwxomurje