Jezik
Broj pregleda
66
jamacor 1

„Dogodilo mi se pravo čudo”

„Dogodilo mi se pravo čudo”

Sveti Josemaria rođen je 9. siječnja 1902. godine. Velečasni Charles Muturi, anglikanski biskup u Keniji, tvrdi kako mu se nedavno dogodilo pravo „čudo” njegovim posredovavnjem.

USLIŠANJA PO NJEGOVOM ZAGOVORU

27. siječnja 2018.

Vlč. Charles Muturi, biskup Anglikanske crkve u Keniji, ima sina koji studira na Strathmore sveučilistu. Njegov sin ga je potaknuo na odlazak na svetu misu koja se obično slavi oko 26. lipnja u bazilici Svete Obitelji u Nairobiju. Vlč. Muturi je pohodio svetu misu tri godine zaredom: 2014., 2015. i 2016.

Na svetoj misi, 2016. godine, po prvi put je vidio molitvenu karticu svetog Josemarije. Odlučio je povjeriti po njegovom zagovoru tri vrlo drage nakane koje su se odnosile na Biskupski centar Kariuki, anglikansku edukativnu instituciju koju on vodi u Kiambu, u Keniji.

Zamolio je kenijske vlasti na priznavanje tečajeva koje centar nudi, pravo na vlasništvo na zemljište na kojem je centar sagrađen s namjerom da netko asfaltira cestu koja vodi do kolegija. Nakon što je izmolio molitvu na kartici, zaboravio je na sve ove stvari, ali malo po malo, sve tri molbe su se počele ispunjavati, bez njegovog angažiranja, sve do konačnog ispunjenja.

S obzirom na poteškoće koje se u Keniji javljaju prilikom rješavanja sličnih problema, uvjeren je kako se radi o čudu, te kako je Bog poslušao njegove molitve po zagovoru svetog Josemarije.

U nastavku se nalazi molba koju je biskup poslao Informativnom centru Opusa Dei u Keniji:

Ja sam anglikanski biskup u Kiambu. Prošle godine, na spomendan svetog Josemarije u Svetoj Obitelji (bazilika), izmolio sam molitvu u vezi našeg Biskupskog edukacijskog centra Kariuki te smo primili milosti od Boga kako slijedi: naš kolegij je sada registriran

od strane TVETA (nadležni državni ured u Keniji, op. prev.) za pružanje tečajeva KASNEB, CICT i CPA1. Obećano nam je ponovno asfaltiranje pristupa do listopada te se za rujanski upis (studenata) sada uzdamo u Boga. Neka je slava Bogu i neka sveti Josemarija počiva u miru jer nas, pun blagoslova, ima u svojim molitvama.


Episkopalni blagoslov,

Rt. Rev. Charles M. Muturi

hr.opusdei.org/…/dogodilo-mi-se-…