Taal
Kliks
113
nl.news

Heilige Stoel promoot nu officieel abortus en contraceptie

Kardinaal Pietro Parolin, de staatssecretaris van Vaticaanstad, nam op 10 december deel aan de conferentie van Marrakesh, waar het Global Compact for Migration van de Verenigde Naties werd goedgekeurd.

Het definitieve ontwerp bevat 23 doelstellingen, waarbij geen onderscheid wordt gemaakt tussen illegale en legale immigranten of tussen economische immigranten en vluchtelingen.

Het ontwerp roept de regeringen op om journalisten "te onderrichten", met inbegrip van richtlijnen over de "terminologie" die ze moeten gebruiken, en om "culinaire festivals" te houden om het multiculturalisme te vieren".

Het nadeel van het document is vervat in Doelstelling 15, waarin wordt gevraagd om de gezondheidsbehoeften van immigranten te integreren door rekening te houden met het Kader van prioriteiten en richtsnoeren van de Wereldgezondheidsorganisatie ter bevordering van de gezondheid van vluchtelingen en migranten.

In dit kader wordt gevraagd prioriteit te geven aan "reproductieve gezondheidsdiensten", wat toegang tot abortus en anticonceptie betekent.

Het Tweede Vaticaans Concilie noemt abortus een "afschuwelijke misdaad" (Gaudium et Spes 51).

Afbeelding: Pietro Parolin, © Mazur/catholicnews.org.uk, CC BY-SA, #newsTceuacywhs