Limbă
Vizualizări
29
ro.news

Cardinalul Müller critică pe nedrept susținătorii dreptului la viață care critică înclinația pro-avort a lui Francisc

Activiștii susținători ai dreptului la viață din întreaga lume îl critică pe papa Francisc pentru relativizarea problemei avortului prin echivalarea ei cu probleme legate de justiția socială precum imigrarea și sărăcia.

În exortația apostolică Gaudete et Exsultate, 101, Francisc susține că viețile celor care suferă sunt "la fel de sacre", precum viața copiilor nevinovați ignorând faptul că suferința și faptul de a ucide nu sunt în niciun caz același lucru .

Continuând strategia în zig-zag, cardinalul Gerhard Müller a criticat aceste voci vorbind cu NcRegister.com (21 aprilie). Müller a susținut că este "evident necorespunzător să-l clasificăm pe Francisc ca pe un ideolog al anti-culturii morții."

Dar este adevărat faptul că, în 2017, Francisc a acordat politicianului olandez Lilianne Ploumen, un propagandist nemilos pro-avort, Ordinul Pontifical al Sfântului Grigorie.

În Italia promovează oameni ca Emma Bonino care, deși nu este medic, a efectuat ea însăși mai mult de 10.000 de avorturi ilegale. Bonino este percepută în țara sa ca fiind "doamna avort" a Italiei.

Francisc, de asemenea, cultivă o prietenie strânsă cu malițiosul jurnalist italian Eugenio Scalfari al cărui ziar La Repubblica este fițuică pro-avort numărul unu în Italia.

Imagine: Gerhard Ludwig Müller, © michael_swan, CC BY-ND, #newsMyqafyiwmo