Taal
Kliks
187
nl.news

Slotdocument "van de Heilige geest" aanvaardt "homoseksuele geaardheid", vraagt om index van verboden websites

Het slotdocument van de jongerensynode werd op 27 oktober door een tweederde meerderheid aanvaard. In zijn laatste toespraak mystificeerde paus Franciscus dat "de Heilige Geest ons dit document geeft".

Zeer controversieel was paragraaf 150 over homoseksualiteit. Het kreeg slechts twee stemmen meer dan nodig, met 65 "nee"-stemmen. De paragraaf lijkt opzettelijk vaag te zijn om immorele interpretaties mogelijk te maken.

Het moedigt aan om elke homoseksueel te begeleiden om hem te helpen "de seksuele dimensie te integreren", om te groeien in de "kwaliteit van relaties" en om naar de "gave van het zelf" toe te gaan. De tekst is zo ondoorzichtig dat dit ook voor kindermisbruikers kan worden toegepast.

150 veroordeelt [elke] "discriminatie op seksuele basis" die in tegenspraak is met de catechismus van de katholieke kerk die zich verzet tegen "onrechtvaardige" discriminatie van homoseksuelen [of een doodzonde].

Het document noemt het "reductief" om de identiteit van mensen te definiëren "uitgaande van hun seksuele geaardheid" en dus de term "seksuele geaardheid" te accepteren [hoewel seksualiteit niet "georiënteerd" is, maar geordend/natuurlijk of ongeordend/onnatuurlijk/geperverteerd].

Verdere problemen

In het document wordt het opnemen van vrouwen in kerkelijk leiderschap een "plicht tot rechtvaardigheid" genoemd.

Uit context wil het "synodaliteit" een "constitutief" deel van de kerk maken.

Het document vraagt ook om een "certificeringssysteem voor katholieke websites" om wat het noemt "nep [lastig] nieuws" te bestrijden.

Het internet spot nu met Bergoglio voor het herinvoeren van een "Index van verboden boeken" en het vragen om websites die door een pro-homo Vaticaans Ministerie van Waarheid worden aangemaakt.

Afbeelding: © Mazur/catholicnews.org.uk, CC BY-NC-SA, #newsIrzbqwhvqj
nl.news heeft dit bericht genoemd in "Wij veranderen de Kerk" met een recept voor rampspoed - Kardinaal Marx.