Taal
Kliks
103
nl.news

Franciscus over de Dubia - "Niet de kerkelijke manier om dingen te doen"

In een interview op 20 juni met Philip Pullella van het oligarchbureau Reuters (20 juni), maakte paus Franciscus de zeer onwaarschijnlijke bewering dat hij hoorde over de Dubia van de vier kardinalen op Amoris Laetitia "in de krant", en noemde dit "een manier van doen die, laten we zeggen, niet kerkelijk is."

Dit kan alleen maar betekenen dat Francis de krant leest in plaats van zijn correspondentie te verzorgen. De Dubia werden hem in 2016 voorgelegd. Sindsdien heeft Franciscus ze genegeerd.

Francis riep Europa onder andere op om massa-immigratie te accepteren: "Je kunt mensen die aankomen niet afwijzen". Europa heeft behoefte aan een demografische winter met "meer immigranten". Hij maakte zich geen zorgen over de demografische winter die nu al die arme landen treft die hun jonge bevolking verliezen aan rijke Westerse staten als gevolg van emigratie.

Franciscus zei verder dat hij wil dat meer vrouwen aan het hoofd van Vaticaanse afdelingen komen, omdat ze [zogenaamd] "beter zijn in het oplossen van conflicten" [een gedachte die niet algemeen bekend is].

De controversiële onderhandelingen met China zijn volgens Franciscus "op een goed punt".

Gevraagd over een ontslag, zei Franciscus: "Op dit moment denk ik er niet eens over na.".

Afbeelding: © Mazur/catholicnews.org.uk, CC BY-NC-SA, #newsUxvbcfkads
nl.news heeft dit bericht genoemd in Franciscus wil het pauselijk ambt "belachelijk maken".