Taal
Kliks
101
nl.news

Nieuwe feiten van pro-Franciscus journalist steunen Viganò

Benedictus XVI vroeg kardinaal McCarrick al in 2007 om zich terug te trekken uit het publieke leven vanwege zijn geschiedenis van homoseksueel misbruik volgens Andrea Tornielli, een hofjournalist van paus Franciscus. McCarrick ging in 2006 met pensioen als aartsbisschop van Washington.

Tornielli schrijft op LaStampa.it (10 september) dat Benedictus XVI van McCarrick vroeg om in gebed te leven en "een laag profiel te houden".

Toen informeerde de Amerikaanse nuntius Pietro Sambi McCarrick meerdere malen over deze beslissing zonder formele bevelen te geven of sancties op te leggen. McCarrick heeft zich nooit teruggetrokken tot gebed en stilte.

Tornielli gebruikt zijn informatie om de geloofwaardigheid te ondermijnen van de aartsbisschop Viganò, die beweerde dat Benedictus XVI McCarrick slechts in 2009 of 2010 sanctioneerde.

Maar Tornielli mist het doel omdat het feit blijft dat Franciscus, wetende over de misstanden, McCarrick gerehabiliteerd heeft, hem een kingmaker voor pro-homo bisschoppen maakte, en hem over de hele wereld stuurde om lezingen te geven.

Afbeelding: © Mazur/catholicnews.org.uk, CC BY-NC-SA, #newsEqzydaonse
Schrijf hier je reactie