Clicks244
hu.news

Bergoglio érsek megvédett egy elítélt homoszexuális bántalmazót

A Buenos Aires-i Jorge Mario Bergoglio érsek egy négyoldalas dokumentumot publikált 2010 és 2013 között, amelyben megvédte az elítélt homoszexuális bántalmazó Julio César Grassi atyát, akit 15 év börtönbüntetésre ítéltek. A dokumentum szerint Grassi áldozatai "hamis vádlók".

A dokumentum "A Grassi-ügy tanulmánya" nevet kapta, Marcelo Sancinetti ügyvéd írta. Az ElPais.com oldal szerint az utolsó dokumentum alapján tudjuk, hogy 2010-ben rendelte el az argentin püspöki konferencia a tanulmány megírását. Legfőképp az elnök, Jorge Maria Bergoglio bíboros támogatta az ötletet.

Grassi létrehozta a "Felices los Niños" alapítványt, amely több mint 400 ember segítségével próbál a gyermekeken segíteni. A média imádta, közeli barátai pedig erős és gazdag emberek voltak.

Amikor Bergoglio elrendelte a tanulmány megírását, Grassi fellebbezést indított, azt állítva, hogy nem bántalmazott fiatal fiú tinédzsereket. 2010-ben az argentin legfelsőbb bíróság újra megvizsgálta az ügyet, de az ítéletet megtartotta.

Bergoglio benyújtotta a tanulmányt a legfelsőbb bíróságnak is. Grassi hivatalosan még mindig pap.

#newsNdzplkttij