Nyelv
Kattintások
353
hu.news

XVI. Benedek "Ferenc pápa teológiáját" kritizálja

Végre az egész levél publikálva lett, amelyet XVI. Benedek írt Dario Viganò pápai kommunikációs titkárnak. Előzőleg arra kérték meg az előző pápát, hogy írjon bevezetőt egy tizenegy kiskönyvből álló sorozatnak, amely a "Ferenc pápa teológiája" címet kapta, azonban XVI. Benedek udvariasan visszautasította az ajánlatot.

A hét elején Viganò csak a levél egy részletét publikálta, itt pedig úgy tűnt, hogy XVI. Benedek Ferenc pápát és "teológiáját" dicséri.

A levél eddig publikálatlan részében XVI. Benedek azt a tényt kritizálja, hogy a szerzők között a katolikusellenes, német Peter Hünermann teológus atya is ott van. Ezt írta XVI. Benedek:

"Továbbá meglepődött vagyok, hogy a szerzők között ott van Hünermann professzor is, aki a pápaságom alatt ismertté tette magát azzal, hogy pápaságellenes kezdeményezéseket kezdett. Nagyban hozzájárult a "Kölner Erklärung" publikációjában is, ami a Veritatis Splendor enciklika kontextusában támadta a pápa hatalmát, főleg az erkölcsi teológiával kapcsolatban. Továbbá az "Europäische Theologengesellschaft" szervezet, amelyet ő hozott létre, ellenzi a pápai magisztériumot."

Kép: Vatican News, #newsAryouodzkx
hu.news ezt a bejegyzést a A félig hivatalos vatikáni oldal manipulációval vádolja a Vatican News főszerkesztőjét-ben megemlítette.