Taal
Kliks
64
nl.news

Wraakzuchtige aartsbisschop valt contemplatieve nonnen aan

Aartsbisschop Gustavo García-Siller van San Antonio, die door Benedictus XVI benoemd werd, verdreef drie Arme Klaren uit zijn bisdom, schrijft Mary Ann Mueller op virtueonline.org (11 januari). De zusters woonden in een huis van Onze-Lieve-Vrouw van de Verzoening, een Anglicaans-Katholieke parochie. Zij keerden terug naar Alabama.

Onze Lieve Vrouw van de Verzoening is gesticht door vader Christopher Phillips, een voormalige episcopaalse priester die begin jaren tachtig katholiek werd. Phillips wilde contemplatieve nonnen in zijn parochie en vroeg moeder Angelica, de stichteres van Eternal Word Television Network (EWTN) om kloosterzusters. Zij zijn in 2008 aangekomen na goedkeuring door het aartsbisdom.

Toen García-Siller de aartsbisschop werd, verslechterde de situatie al snel. In januari 2017 dwong hij vader Phillips uit het bisdom. Als gevolg daarvan verliet de parochie het aartsbisdom San Antonio en sloot zich aan bij het Anglicaanse Ordinariaat, wat een merkbare daling van het aartsbisschoppelijke inkomen tot gevolg had.

Parochianen geloven dat de zusters zijn verwijderd als wraak hiervoor. Volgens Church Militant noemden ze García-Sillers daad ten opzichte van de nonnen "bestraffend, wraakzuchtig en goddeloos".

#newsKeegrekgtc