Število pregledov27
sl.news

Brez šale: Ljubeč podpornik Lutherja, Walter Kasper, imenuje kardinala Müller za »Novega Lutherja«

Teolog Bergoglijevskega dvora , kardinal Walter Kasper, star 85 let, radikalni relativist, je napadel Manifest vere (Manifesto of Faith) kardinala Ludwiga Müllerja.

Kasperjevo besedilo je (10. februarja) objavil heterodoksni nemški škofovski katholisch.de.

V svojem napadu se zdi, da kardinal Kasper Müllerju zameri, da doktrino Svete Trojice imenuje kot "temeljno razliko", ki ločuje Cerkev od židovstva in muslimanov. Za Kasperja ta položaj ogroža "svetovni mir." Zato jo imenuje za "pol resnico."

Prav tako Müllerjeva izjava, da "duhovniki na zemlji nadaljujejo z delom odrešenja", ni sprejemljiva za Kasperja, ker bi - brez šale - takšna izjava prizadela čustva žrtev zlorab.

Ni treba posebej poudarjati, da Kasper deluje v nasprotju s katoliškim učenjem, kar je kardinal Müller ponovno potrdil, da se ponovno poročeni razvezanci morda ne bodo smeli obhajati.

Kasper na koncu igra še na karto čustev, ko pravi, da je "popolnoma prestrašen", ker je kardinal Müller omenil "prevare Antikrista" (2 Thess 2:10).
To nedolžno in resnično sklicevanje na Svetega Pavla, Kasperja spominja na "skoraj dobesedno utemeljitev Martina Lutherja."
Toda zakaj naj bi citiranje Svetega Pavla bilo "luteransko"?

Filo-luteranski Kasper celo predlaga, da je kardinal Müller "Luther redivivus", oziroma "oživljen Luther" - kot da bi razglašanje katoliške vere bilo "luteransko".

Obtožuje ga, da se ukvarja z reformami "brez in proti" Papežu. Vendar to ni Müller, to je Kasper, ki je julija 1993 javno oporekal katoliški doktrini in papežu Janezu Pavlu II.

Ostaja skrivnost krivice, zakaj je manj kot deset let kasneje Janez Pavel II tega nevarnega liberalca posvetil v kardinala.

Slika: Walter Kasper, © Mazur/catholicnews.org.uk, CC BY-SA, #newsUdgqkopwca