Clicks271
hu.news

A lemondott atya szerint a "hamis" vádak érték

Hermann Geissler atya, a vatikáni Hittani Kongregáció volt capo ufficioja kijelentette, hogy az őt ért vádak "hamisak" - írja a kongregáció egy jegyzetben.

Geisslert azzal vádolják, hogy illetlen módon közeledett a volt apácához, Doris Wagnerhez egy 2009-es gyóntatás közben. Mindketten a "Das Werk" intézmény tagjai voltak.

Geissler most pedig megkérte az elindított kánoni folyamat folytatását, továbbá a polgári jogi lépések jogát fenntartja.

Wagner dühös, hogy a vádat megkérdőjelezik. A katolikus ellenes NcrOnline.org weboldalnak 2014-ben küldött egy levelet a kánonjogi ügyvédétől, ami a kongregáció válaszát foglalta össze:

"A két alkalommal is elkövetett illetlen gesztusok végett, amelyeket (Geissler) maga is bevallott és bocsánatot kért, figyelmeztettük, továbbá helyes viselkedésre utasítottuk."

Hat éve az ügyet azonban Charles Scicluna prelátus is megvizsgálta, ekkor viszont Geissler javára álltak az eredmények - írja a Die-Tagespost.de.

Doris Wagner már megházasodott és a Reisinger névre hallgat. A férje egy volt pap, aki szintén a "Das Werk" intézmény tagja volt.

Kép: Hermann Geissler, © wikicommons, CC BY-SA, #newsNnvhrupccb