nl.news
17

Nieuwe lente: Paulistenvaders zien het einde naderen

De Paters Paulisten, een religieuze gemeenschap die in 1858 in New York City werd gesticht, kondigden op Paulist.org (26 februari) aan dat ze momenteel nadenken over welke bedieningen en parochies ze …Meer
De Paters Paulisten, een religieuze gemeenschap die in 1858 in New York City werd gesticht, kondigden op Paulist.org (26 februari) aan dat ze momenteel nadenken over welke bedieningen en parochies ze gaan sluiten of verlaten.
Het aantal priesters in actieve dienst, gewijd maar niet gepensioneerd, is gedaald van 98 in 2004 naar 85 in 2014 tot 50 in 2024.
De laatste keer dat er 50 actieve mannen in hun gemeenschap waren, was in 1910, maar toen was de gemeenschap jong en groeiende.
Van de huidige vijftig actieve leden is bijna twee derde in de zestig, zeventig of tachtig. Over tien jaar verwacht de groep nog maar 20 actieve leden te hebben.
Het is de Paters Paulisten duidelijk dat hun huidige situatie onhoudbaar is.
AI-vertaling
nl.cartoon
18
Chantage en corruptie Afbeelding: © gloria.tv, CC BY-ND, AI-vertalingMeer
Chantage en corruptie
Afbeelding: © gloria.tv, CC BY-ND, AI-vertaling
nl.news
122

Kardinaal Nichols verbiedt paastriduum in Romeinse ritus

Kardinaal Vincent Nichols van Westminster, Londen, heeft de viering van het Paastriduum in zijn aartsbisdom verboden, meldt NcRegister.com (27 februari). Nichols geeft toe dat hij "sommige mensen …Meer
Kardinaal Vincent Nichols van Westminster, Londen, heeft de viering van het Paastriduum in zijn aartsbisdom verboden, meldt NcRegister.com (27 februari).
Nichols geeft toe dat hij "sommige mensen teleurstelt" met dit autoritaire besluit, maar hij wil een zogenaamd "breder plaatje" in gedachten houden.
Het is de eerste keer sinds de jaren 1990 dat het Paastriduum niet gevierd zal worden in het bisdom Westminster.
Kardinaal Nichols had in voorgaande jaren toegestaan dat de Romeinse Paasmis werd gevierd.
Liturgisch misbruik, ketterijen en de ondermijning van het katholieke geloof zijn nog steeds toegestaan en worden zelfs toegejuicht in Nichols' Novus Ordo bisdom.
Afbeelding: © Joseph Shaw, CC BY-NC-ND, AI-vertaling
Aaron-Jozef
Schande
nl.news
16

Francis werd naar het ziekenhuis gebracht

Franciscus, 87, werd naar het Gemelli-ziekenhuis gebracht "voor een bezoek" na de gebruikelijke algemene audiëntie op woensdag, meldt het Italiaanse persbureau ANSA. Er werden geen verdere details …Meer
Franciscus, 87, werd naar het Gemelli-ziekenhuis gebracht "voor een bezoek" na de gebruikelijke algemene audiëntie op woensdag, meldt het Italiaanse persbureau ANSA.
Er werden geen verdere details gegeven. Franciscus sloeg zijn lezing tijdens de algemene audiëntie over en vroeg een assistent om de tekst te presenteren.
Op zaterdag kondigde het persbureau van het Vaticaan aan dat hij leed aan een "milde griep".
AI-vertaling
nl.news
16

Benoeming: Nieuwe aartsbisschop van het aartsbisdom Straatsburg

Bisschop Pascal Delannoy is de nieuwe aartsbisschop van Straatsburg, zoals Gloria.tv in januari meldde. De benoeming werd op 28 februari door de Franse regering aangekondigd in het Journal Officiel. …Meer
Bisschop Pascal Delannoy is de nieuwe aartsbisschop van Straatsburg, zoals Gloria.tv in januari meldde. De benoeming werd op 28 februari door de Franse regering aangekondigd in het Journal Officiel. De vorige aartsbisschop, Monseigneur Luc Ravel, moest in april 2023 aftreden.
Aartsbisschop Delannoy is sinds 2009 bisschop van Saint-Denis. Hij wordt door de oligarchische media geprezen als een "vredestichter", als "kalm" en "wijs" - of, met andere woorden, aanpasbaar aan de wereld van de oligarchen.
De jezuïet Marcel Remon die in Saint-Denis woont, zei over Delannoy: "Als hij zijn borstkruis niet had, zou je niet eens weten dat hij bisschop was."
Monseigneur Delannoy werd geboren in Comines (Noord-Frankrijk), op de grens met België, en werkte als boekhouder voordat hij op 32-jarige leeftijd tot priester werd gewijd.
Afbeelding: Pascal Delannoy © wikicommons, CC BY-SA, AI-vertaling
nl.news
177

Kerk zonder geloof: Belgische bisschoppen vinden stervend anglicanisme opnieuw uit

De Belgische bisschoppenconferentie heeft op 16 februari een brief uitgegeven waarin wordt opgeroepen tot de afschaffing van het celibaat en de invoering van een [ongeldig] vrouwendiaconaat. De tekst …Meer
De Belgische bisschoppenconferentie heeft op 16 februari een brief uitgegeven waarin wordt opgeroepen tot de afschaffing van het celibaat en de invoering van een [ongeldig] vrouwendiaconaat.
De tekst is naar alle bisdommen gestuurd. Het is een ontwerp dat ze onderling zullen bespreken en vervolgens naar de Ex-Synode van Franciscus (oktober) zullen sturen.
De bisschoppen stellen, net als de Anglicanen, voor om "eenheid in verscheidenheid" [= een nieuw Babylon] te hebben in een kerk die "verschillende denkwijzen" [= tegenstellingen] omarmt en daarom niet gebaseerd is op geloof maar op lege formules.
Hun langbesliste kwestie is "of vrouwen ook toegelaten kunnen worden tot het gewijde ambt van het diaconaat". Zij geloven dat "de [ongeldige] wijding van vrouwen tot het diaconaat niet universeel moet worden geëist of verboden".
De bisschoppen willen het celibaat afschaffen door elke bisschoppelijke conferentie zelf te laten beslissen. Het bisdom en de parochies in België zijn vrijwel allemaal …Meer
Aaron-Jozef
Schande, maar het heeft ook geen nut in een gestorven parochie.
nl.news
150

Kardinaal Burke heeft de datum vastgelegd

Kardinaal Raymond Burke heeft een initiatief gelanceerd dat de gelovigen uitnodigt om weer te gaan bidden. Burke haalt het voorbeeld aan van de verschijning van Onze Lieve Vrouw van Guadalupe in Mexico …Meer
Kardinaal Raymond Burke heeft een initiatief gelanceerd dat de gelovigen uitnodigt om weer te gaan bidden. Burke haalt het voorbeeld aan van de verschijning van Onze Lieve Vrouw van Guadalupe in Mexico, die leidde tot de bekering van meer dan 9 miljoen Azteken.
Het initiatief bestaat uit een negen maanden durende noveen tot Onze Lieve Vrouw, die begint op 12 maart. De "immense spirituele onderneming" zal uitmonden in een Mariawijding op haar feestdag, 12 december.
"Onze Lieve Vrouw is haar kinderen niet vergeten: haar zorg voor ons is vandaag de dag nog net zo sterk als 500 jaar geleden. Sluit u alstublieft bij mij aan in deze terugkeer naar de Moeder van God."
AI-vertaling
aadschutte deel hierdie
nl.news
53

Goede vraag: Waarom bestaat Gloria.tv?

Een paar dagen geleden schreef een donor ons: "Ik dank u uit de grond van mijn hart voor uw inspanningen. Moge God uw werk zegenen!" Hij gelooft dat Gloria.tv in de Kerk de herinnering aan gezond …Meer
Een paar dagen geleden schreef een donor ons: "Ik dank u uit de grond van mijn hart voor uw inspanningen. Moge God uw werk zegenen!" Hij gelooft dat Gloria.tv in de Kerk de herinnering aan gezond verstand levend houdt, die te veel bisschoppen lijken te hebben verlaten.
Als u Gloria.tv, haar inhoud, nieuws en technologie waardeert, dan vragen wij u beleefd om een kleine of grote donatie te doen. Wij stellen uw vrijgevigheid zeer op prijs. Gloria.tv is volledig afhankelijk van het katholieke geloof en daarom van zijn katholieke donateurs.
Het spreekt voor zich dat wij bij Gloria.tv uiterst voorzichtig zijn met onze financiën, anders zou Gloria.tv niet al zoveel jaren hebben overleefd. Desondanks hebben we van 2021 tot 2023 een verlies van ongeveer €30.000 geleden. We werken eraan om de kosten te verlagen en Gloria.tv nog goedkoper te maken.
Omdat we veel meer gebruikers dan donateurs hebben, tellen we elke euro of dollar twee keer.
Deze vastentijd zouden we erg dankbaar zijn als u aan …Meer

Sodoma Supplicans: Kardinaal Sarah "Zeer Trots" op Afrikaanse Bisschoppen

Kardinaal Robert Sarah is "erg trots" dat Afrikaanse bisschoppen het homoseksuele propagandastuk "Fiducia Supplicans" van Franciscus "volledig hebben verworpen". Op 23 februari, op de Katholieke …Meer
Kardinaal Robert Sarah is "erg trots" dat Afrikaanse bisschoppen het homoseksuele propagandastuk "Fiducia Supplicans" van Franciscus "volledig hebben verworpen".
Op 23 februari, op de Katholieke Universiteit van Oost-Afrika in Nairobi, merkte de kardinaal op dat niet alleen de Afrikaanse bisschoppen, maar ook velen in Europa, in Kazachstan, in Polen, geweigerd hebben om het document uit te voeren omdat "het geen bijbelse basis heeft, geen theologische basis".
Hij merkte ook op dat veel andere bisschoppen, zelfs in Brazilië, het verwierpen: "Het leek mij dus onmogelijk om het te accepteren."
AI-vertaling
Aaron-Jozef
Ja, ik ben ook zeer trots op de Afrikaanse bisschoppen.
nl.news
168

Is dit een zegen voor individuen? Franciscus keurt 's werelds "eerste homohuwelijk" goed

Op 21 februari verrichtte dominee Francisco Gordalina een [pseudo] zegening over de Uruguayaanse televisiepresentator Carlos Perciavalle en zijn homoseksuele concubine Jimmy Castilhos, 47, beiden rijk. …Meer
Op 21 februari verrichtte dominee Francisco Gordalina een [pseudo] zegening over de Uruguayaanse televisiepresentator Carlos Perciavalle en zijn homoseksuele concubine Jimmy Castilhos, 47, beiden rijk.
Twee dagen eerder had het koppel een "burgerlijke unie" geregistreerd.
Een feest na de [pseudo] inzegening werd bijgewoond door 400 medeplichtigen. Het geheel werd gepubliceerd als "het eerste religieuze homoseksuele [pseudo] huwelijk ter wereld".
De priester loog tegen de twee homoseksuelen en zei tegen hen: "God is met jullie en we weten heel goed dat jullie ook met God zijn, want we hebben intiem met onze bisschop gesproken en we hebben jullie geloof gezien".
Tijdens de ceremonie legde Gordalina zijn hand op het hoofd van Perciavalle en zei godslasterlijk: "Carlos, moge God je bewaren en zegenen, je leiden op het pad van vrede en liefde, en je helpen om te groeien in toewijding aan je broeders en in de liefde die je hen moet geven, in de naam van de Vader en van de Zoon en van de Heilige …Meer
Aaron-Jozef
Met het goedkeuren van het zegenen van homoseksuele paren van hetzelfde geslacht heeft het Vaticaan een groot probleem in de Rooms katholieke kerk …Meer
Met het goedkeuren van het zegenen van homoseksuele paren van hetzelfde geslacht heeft het Vaticaan een groot probleem in de Rooms katholieke kerk zichtbaar gemaakt, homoseksualiteit. Veel priesters zijn homoseksueel en geloven niet meer in God, dit is het gevolg van slecht beleid.
De Rooms Katholieke kerk is opgedeeld in homoseksuele priesters die niet meer in God geloven en ook niet meer in staat zijn om het Rooms Katholieke geloof te verkondigen en heteroseksuele priesters die nog wel in God geloven en zeer goed het Rooms katholiek geloof kunnen verkondigen. Deze twee soorten priesters kunnen niet meer met elkaar door een deur. Het gevolg hiervan is dat de goede priesters uittreden of overwegen om zich aan te sluiten bij de Sint Pius X broederschap of de Sint Petrus broederschap of de Heilige Mis opdragen en het Rooms Katholiek geloof verkondigen in het snel groeiende aantal huiskapellen en/ of bij particuliere kerken die het Universele Rooms Katholieke geloof verkondigen.

Kardinaal wil meer nietigverklaringen van huwelijken

Franciscus beweerde ooit dat "een groot deel" van de katholieke huwelijken ongeldig was. Nu heeft kardinaal Matteo Zuppi, voorzitter van de Italiaanse bisschoppenconferentie, geklaagd dat er niet genoeg …Meer
Franciscus beweerde ooit dat "een groot deel" van de katholieke huwelijken ongeldig was. Nu heeft kardinaal Matteo Zuppi, voorzitter van de Italiaanse bisschoppenconferentie, geklaagd dat er niet genoeg katholieke huwelijken nietig worden verklaard.
In een toespraak op 22 februari bij de opening van het jaar van de kerkelijke rechtspraak van het interdiocesane Ecclesiastica Tribunal Flaminio, legde hij uit dat de "psychologische kwetsbaarheid" van de echtparen de reden is voor 86% van de nietigverklaringen.
Het Flaminio Tribunaal bestrijkt negen bisdommen: Bologna, Ferrara-Comacchio, Imola, Faenza-Modigliana, Ravenna-Cervia, Forlì-Bertinoro, Cesena-Sarsina, Rimini en San Marino-Montefeltro. In deze bisdommen wonen drie miljoen katholieken.
Vorig jaar deed het Hof 55 uitspraken in eerste aanleg, waarvan er 20 betrekking hadden op mensen die in het aartsbisdom Bologna wonen (vergeleken met 26 zaken in 2022).
Kardinaal Zuppi's commentaar: "Slechts twintig zaken, ik wou dat het er meer waren …Meer
Aaron-Jozef
Het nietig verklaren van Rooms Katholiek huwelijken is niet meer nodig, want door de invoering van Amoris Laetitia van paus Franciscus zijn alle Rooms …Meer
Het nietig verklaren van Rooms Katholiek huwelijken is niet meer nodig, want door de invoering van Amoris Laetitia van paus Franciscus zijn alle Rooms Katholieke huwelijken automatisch ontbonden. Het Rooms Katholieke huwelijk bestaat niet meer.
nl.news
19

Travestieten: Britse gevangenissen onthullen de werkelijkheid

Meer dan 70% van de travestiet-gevangenen in Groot-Brittannië zit in de gevangenis voor homoseksuele, pedofiele of gewelddadige misdaden. Uit gegevens van de overheid blijkt dat minstens 181 van de …Meer
Meer dan 70% van de travestiet-gevangenen in Groot-Brittannië zit in de gevangenis voor homoseksuele, pedofiele of gewelddadige misdaden.
Uit gegevens van de overheid blijkt dat minstens 181 van de 244 travestietgevangenen in Groot-Brittannië achter de tralies zitten voor misdaden als verkrachting, dwang tot seks met minderjarigen, zware mishandeling en beroving.
Vijf mannen die zich voordoen als 'vrouw' worden vastgehouden in vrouwengevangenissen, terwijl 25 vrouwen die zich voordoen als 'man' worden vastgehouden in vrouwengevangenissen voor gewelddadige of seksuele misdrijven - tegenover slechts vijf een jaar geleden. Blijkbaar willen vrouwen die zich voordoen als 'mannen' niet graag overgeplaatst worden naar mannengevangenissen.
Voormalig gevangenisdirecteur Rhona Hotchkiss zei dat de meeste mannelijke travestieten pas "van geslacht veranderden" toen ze in aanraking kwamen met het strafrechtsysteem.
Afbeelding: © wikicommons, CC BY-SA, AI-vertaling
nl.news
52

Bisschop staat mis toe, maar is blij dat niemand het wil vieren

Aartsbisschop Gianpiero Palmieri, bisschop van Ascoli Piceno, Italië, heeft toestemming gegeven voor de voortzetting van de maandelijkse Mis in San Cristoforo, in het centrum van Ascoli, voor de "Coetus …Meer
Aartsbisschop Gianpiero Palmieri, bisschop van Ascoli Piceno, Italië, heeft toestemming gegeven voor de voortzetting van de maandelijkse Mis in San Cristoforo, in het centrum van Ascoli, voor de "Coetus Fidelium Beato Marco da Montegallo".
Deze mis wordt sinds 2019 in Ascoli gehouden. In het begin werd het gevierd door een lokale priester. Toen hij ontslag nam, kon er geen andere lokale priester gevonden worden, dus reist pater Giorgio Lenzi vanuit Rome (575 km) voor de viering.
Monseigneur Palmieri vertelde CronachePicene.it (20 februari) dat hij de redenen deelt van zijn priesters die weigeren de Mis te vieren, omdat hij gelooft dat de [mislukte] Novus Ordo "de ritus zeer rijk heeft gemaakt aan gebeden en heilige teksten".
Volgens hem heeft de terughoudendheid van de Kerk ten aanzien van de Heilige Mis te maken met het risico dat het Tweede Vaticaans Concilie "niet erkend zal worden".
Palmieri beroept zich op een "gevaarlijke splitsing" gepromoot door bisschop (sic) Marcel François (…Meer
nl.news
57

Spanje: Parochiepriester gebruikt waterpistool

De pastoor van de parochie María Auxiliadora in Algeciras, Zuid-Spanje, de Salesiaanse pater Francisco Javier Cánovas Rodríguez SDB, bedacht een speciale grap voor het begin van de vastentijd. Aan …Meer
De pastoor van de parochie María Auxiliadora in Algeciras, Zuid-Spanje, de Salesiaanse pater Francisco Javier Cánovas Rodríguez SDB, bedacht een speciale grap voor het begin van de vastentijd.
Aan het einde van een eucharistieviering, die zogenaamd gewijd was aan de "vernieuwing van het doopsel", vertelde hij de aanwezigen, waaronder veel kinderen, dat het wijwater niet genoeg voor hen was geweest.
Dus haalde hij een enorm waterpistool tevoorschijn en besproeide de gelovigen: "De kinderen waren zo blij dat ze in het gangpad op en neer sprongen om het water te ontvangen," schreef DiarioArea.com (25 februari).
Volgens de krant "verraste" het gebaar de aanwezigen op de ceremonie. De verrassing werd vastgelegd op mobiele telefoons en geüpload naar sociale netwerken.
DiarioArea.com gelooft dat dit een "innovatieve" manier was om kinderen te bereiken en te laten zien dat religie en plezier hand in hand kunnen gaan. Realistischer is echter dat het geesteskind van pater Cánovas de kinderen leerde …Meer
nl.news
48

"Oud-Katholieke Kerk": Kardinaal Schönborn biedt excuses aan

Kardinaal Christoph Schönborn van Wenen, Oostenrijk, heeft op 26 februari zijn verontschuldigingen aangeboden aan een schismatieke groep genaamd "Oud-Katholieken". De reden: Op 19 februari vertelde …Meer
Kardinaal Christoph Schönborn van Wenen, Oostenrijk, heeft op 26 februari zijn verontschuldigingen aangeboden aan een schismatieke groep genaamd "Oud-Katholieken".
De reden: Op 19 februari vertelde hij het tijdschrift Communio dat hij de "Katholieke" Kerk in Duitsland "niet het lot van de Oud-Katholieke Kerk" toewenste [d.w.z. dat het een kleine, onbelangrijke sekte zou worden die misschien 5.000 mensen in Oostenrijk verzamelt].
De "Oud-Katholieken" van Oostenrijk werden razend en schreven een brief aan Schönborn, waarin ze een "dringende opheldering" eisten en de prelaat de retorische vraag stelden: "Welk specifiek lot hebt u hier in gedachten?"
"Ik wil me graag verontschuldigen voor een misverstand dat ik heb veroorzaakt door een ondoordachte woordkeuze," schreef kardinaal Schönborn in een brief aan de "oud-katholieke" lekenbisschop Maria Kubin, een verlopen katholiek, moeder, grootmoeder en psychotherapeute.
Hij wenste de Duitse bisdommen geen schisma toe, wat altijd een wond is, …Meer
nl.news
48

Madrid: Homoseksueel [Pseudo] Huwelijk in 15e-eeuwse kapel

Afgelopen zaterdag hebben twee mannen, gekleed in trouwkleren, een [pseudo] huwelijk voltrokken in de 15e-eeuwse gotische kapel van de Heilige Drie-eenheid in Madrid (video hieronder). De kapel is …Meer
Afgelopen zaterdag hebben twee mannen, gekleed in trouwkleren, een [pseudo] huwelijk voltrokken in de 15e-eeuwse gotische kapel van de Heilige Drie-eenheid in Madrid (video hieronder).
De kapel is eigendom van en wordt beheerd door de staat. De Redemptorist Pater Damian Maria Montes CSsR, een homoseksuele activist, nam deel aan het circus, maar verstopte zich in lekenkleren.
In een verklaring aan InfoVaticana.com hekelde het aartsbisdom Madrid "het gebruik van een religieuze ruimte voor ongepaste en commerciële doeleinden".
Eerwaarde Juan Manuel Góngora, een priester uit Almeria, deelde een video van de gruweldaad op sociale media, waarin hij uitlegt dat er "een daad van sodomitische verheerlijking plaatsvond in de kapel". Hij waarschuwt katholieken die worden uitgenodigd voor een dergelijke oneerbiedigheid: "Wees niet medeplichtig aan een doodzonde."
AI-vertaling
nl.news
165

Disney+ Kangoeroehof van paus Franciscus: "Ik heb de leiding, verdomme!"

Het controversiële proces van Franciscus tegen José María Martínez Sanz, professor in Gaztelueta en lid van Opus Dei, heeft een nieuwe episode gekend. De rechter, Monseigneur José Antonio Satué, …Meer
Het controversiële proces van Franciscus tegen José María Martínez Sanz, professor in Gaztelueta en lid van Opus Dei, heeft een nieuwe episode gekend.
De rechter, Monseigneur José Antonio Satué, bisschop van Teruel en Albarracín, Spanje, hoorde de getuigenissen van de getuigen die door de verdediging van Martínez waren voorgesteld.
De getuigen waren Imanol Goyarrola, die adjunct-directeur en directeur van de Gaztelueta School was gedurende deze jaren; Iñaki Cires, die directeur van Gaztelueta was toen de aanklager voor het eerst sprak op de school in 2011; Imanol Tazón, een inspecteur bij het Baskische Ministerie van Onderwijs, die getuigde in de civiele zaak; en mevrouw María José Martínez Arévalo, een psychiater met een praktijk in Pamplona, die destijds getuigde voor de Provinciale Rechtbank van Bizkaia.
Martínez werd valselijk beschuldigd van "homoseksueel misbruik" door een zekere Juan Cuatrecasas. De zaak werd in het voordeel van Martínez beslist door de Congregatie voor de …Meer
Jan Joseph
Paus Franciscus begint op een echte dictator te lijken, hij begint zich te meten met de grote leiders in de wereld. Maar zijn Romeinse Rijk valt binnenkort …Meer
Paus Franciscus begint op een echte dictator te lijken, hij begint zich te meten met de grote leiders in de wereld. Maar zijn Romeinse Rijk valt binnenkort uiteen.
nl.news
36

Een homoseksuele concubine chanteert zijn vriend, een priester

Op 20 februari heeft het Openbaar Ministerie van Asturië, territoriale afdeling van Avilés, Spanje, een gevangenisstraf van 1 jaar en 6 maanden geëist tegen een homoseksueel die ervan beschuldigd wordt …Meer
Op 20 februari heeft het Openbaar Ministerie van Asturië, territoriale afdeling van Avilés, Spanje, een gevangenisstraf van 1 jaar en 6 maanden geëist tegen een homoseksueel die ervan beschuldigd wordt geld te hebben afgeperst van een homoseksuele priester.
Tussen september 2016 en maart 2017 eiste de beschuldigde bij 26 gelegenheden geld van de priester, waarbij hij zowel dreigde hem te vermoorden als foto's te publiceren waarop te zien was hoe de twee bezig waren met homoseksuele zonde. Op deze manier verkreeg hij 92.800 euro.
Het Openbaar Ministerie is van mening dat de feiten een misdrijf van afpersing vormen volgens artikel 245 van het Spaanse Wetboek van Strafrecht en heeft de verdachte verzocht om het slachtoffer het bedrag van 92.800 euro, plus wettelijke rente, te betalen.
Afbeelding: Juzgados Avilés © infovaticana.com, AI-vertaling
00:22
Info Krieger Krieger
Info Krieger Krieger
Hören Sie sich an, wie Frans Timmermans, der Mann, der derzeit ein Auge auf das Amt des niederländischen Premierministers geworfen hat, geradeheraus …Meer
Hören Sie sich an, wie Frans Timmermans, der Mann, der derzeit ein Auge auf das Amt des niederländischen Premierministers geworfen hat, geradeheraus zugibt, dass die Viehzucht und der Unterglasanbau aufgrund des demografischen Wandels in den Niederlanden aufgegeben werden müssen.
Kurz gesagt: Bauern raus, Migranten rein.
♟CheckMateNews ♟
Bltdn
35
Geert Vanden Bossche.
00:57