bg.news
1

Испания: Енорийски свещеник използва водно оръжие

Енорийският свещеник на "Мария Ауксилиадора" в Алхесирас, Южна Испания, салезианецът отец Франсиско Хавиер Каньовас Родригес SDB, измисля …Още
Енорийският свещеник на "Мария Ауксилиадора" в Алхесирас, Южна Испания, салезианецът отец Франсиско Хавиер Каньовас Родригес SDB, измисля специална игра за началото на Великия пост.
В края на една евхаристия, уж посветена на "подновяването на кръщението", той казал на присъстващите, сред които имало много деца, че светената вода не им е била достатъчна.
Затова извадил огромен воден пистолет и напръскал вярващите: "Децата бяха толкова щастливи, че скачаха нагоре-надолу по пътеката, за да получат водата", пише DiarioArea.com (25 февруари).
Според вестника жестът "изненадал" присъстващите на церемонията. Изненадата била заснета с мобилни телефони и качена в социалните мрежи.
DiarioArea.com смята, че това е бил "иновативен" начин да се достигне до децата, за да се покаже, че религията и забавлението могат да вървят ръка за ръка. По-реалистично е обаче, че детето на отец Кановас е научило децата, че неговата "религия" не трябва да се приема сериозно.
Превод на AI
bg.news
1

Благословия ли е това за отделните хора? Франциск одобрява "първата хомосексуална сватба" в света

На 21 февруари преподобният Франсиско Гордалина дава [псевдо] благословия на уругвайския телевизионен водещ Карлос Персиавале и неговата …Още
На 21 февруари преподобният Франсиско Гордалина дава [псевдо] благословия на уругвайския телевизионен водещ Карлос Персиавале и неговата хомосексуална наложница Джими Кастильос, на 47 години, и двамата богати.
Два дни по-рано двойката е регистрирала "граждански съюз".
На партито след [псевдо]благословията са присъствали 400 съучастници. Цялата акция е обявена като "първата религиозна хомосексуална [псевдо] сватба в света".
Свещеникът излъгал двамата хомосексуалисти, като им казал: "Бог е с вас и ние много добре знаем, че и вие сте с Бога, защото сме разговаряли отблизо с нашия епископ и сме видели вашата вяра".
По време на церемонията Гордалина поставил ръката си върху главата на Персиавал и богохулно казал: "Карлос, нека Бог те пази и благославя, да те води по пътя на мира и любовта и да ти помага да растеш в предаността към братята си и в любовта, която трябва да им даваш, в името на Отца и Сина и Светия Дух. Амин".
След това положи ръка върху главата на Кастилхос и каза същото.
[Псевдо …Още
bg.news

"Старокатолическа църква": Кардинал Шьонборн се извинява

На 26 февруари кардинал Кристоф Шьонборн от Виена, Австрия, се извини на схизматична група, наречена "старокатолици". Причината: На 19 февруари …Още
На 26 февруари кардинал Кристоф Шьонборн от Виена, Австрия, се извини на схизматична група, наречена "старокатолици".
Причината: На 19 февруари той заяви пред списание Communio, че не желае на "Католическата" църква в Германия "съдбата на Старокатолическата църква" [т.е. тя да се превърне в малка, незначителна секта, която събира може би 5000 души в Австрия].
Австрийските "старокатолици" изпаднаха в ярост, като написаха писмо до Шьонборн, в което поискаха "спешно разяснение" и зададоха на прелата риторичния въпрос: "Каква конкретна съдба имате предвид тук?"
"Бих искал да се извиня за недоразумението, което предизвиках чрез необмислен избор на думи", пише кардинал Шьонборн в писмо до "старокатолическата" светска епископка Мария Кубин, отпаднала католичка, майка, баба и психотерапевт.
Той не пожелава на германските епархии схизма, която винаги е рана, обяснява Шьонборн: "Не съм го замислял като обезценяване или критика на Старокатолическата църква и съжалявам, че може да бъде разбрано по …Още
bg.news

Мадрид: Хомосексуален [псевдо] брак в параклис от 15-ти век

Миналата събота двама мъже, облечени в сватбени дрехи, организираха [псевдо]брак в готическия параклис "Света Троица" от 15-и век в Мадрид (…Още
Миналата събота двама мъже, облечени в сватбени дрехи, организираха [псевдо]брак в готическия параклис "Света Троица" от 15-и век в Мадрид (видеото по-долу).
Параклисът е собственост на държавата и се управлява от нея. Редемптористкият отец Дамиан Мария Монтес CSsR, хомосексуален активист, е участвал в цирка, но се е криел, облечен в светски дрехи.
В изявление до InfoVaticana.com архиепископията на Мадрид осъжда "използването на всяко религиозно пространство за неподходящи и комерсиални цели".
Преподобният Хуан Мануел Гонгора, свещеник от Алмерия, сподели видеозапис на мерзостта в социалните мрежи, като обясни, че "в параклиса е извършен акт на содомитско възвеличаване". Той предупреждава католиците, които са поканени на подобно непочтено събитие: "Не бъдете съучастници в смъртен грях."
Превод на AI
bg.news
1

Епископът разрешава месата, но е щастлив, че никой не иска да я празнува

Архиепископ Джанпиеро Палмиери, епископ на Асколи Пичено, Италия, разреши продължаването на месечната литургия в Сан Кристофоро, в центъра на …Още
Архиепископ Джанпиеро Палмиери, епископ на Асколи Пичено, Италия, разреши продължаването на месечната литургия в Сан Кристофоро, в центъра на Асколи, за "Coetus Fidelium Beato Marco da Montegallo".
Тази литургия се провежда в Асколи от 2019 г. насам. В началото тя се отслужваше от местен свещеник. Когато той подаде оставка, не можеше да се намери друг местен свещеник, затова отец Джорджо Ленци пътува от Рим (575 км) за отслужването.
Монсеньор Палмиери заяви пред CronachePicene.it (20 февруари), че споделя мотивите на своите свещеници, които отказват да отслужват Литургията, защото смята, че [проваленият] Novus Ordo "е направил ритуала много богат на молитви и свещени текстове".
Според него сдържаността на Църквата по отношение на Светата литургия е свързана с риска Вторият ватикански събор "да не бъде признат".
Палмиери се позовава на "опасния разкол", насърчаван от епископ (sic) Марсел Франсоа (sic) Лефевр, сякаш Пий Х е виновен за огромните проблеми на Църквата.
Той твърди, че Павел …Още
bg.news

Дисни+ Кенгуру съдът на папа Франциск: "Аз съм отговорен, по дяволите!"

Противоречивият процес на Франциск срещу Хосе Мария Мартинес Санс, професор в Газелуета и член на Опус Деи, има нов епизод. Съдията, монсеньор …Още
Противоречивият процес на Франциск срещу Хосе Мария Мартинес Санс, професор в Газелуета и член на Опус Деи, има нов епизод.
Съдията, монсеньор Хосе Антонио Сатуе, епископ на Теруел и Албарачин, Испания, изслуша показанията на свидетелите, предложени от защитата на Мартинес.
Свидетелите бяха Иманол Гоярола, който през тези години е бил заместник-директор и директор на училище "Газелуета"; Иняки Сирес, който е бил директор на "Газелуета", когато обвинителят за първи път говори в училището през 2011 г.; Иманол Тазон, инспектор в Министерството на образованието на баското правителство, който е дал показания по гражданското дело; и г-жа Мария Хосе Мартинес Аревало, психиатър с практика в Памплона, която по това време е дала показания в Провинциалния съд на Биская.
Мартинес е бил фалшиво обвинен в "хомосексуално насилие" от някой си Хуан Куатрекасас. Делото е решено в полза на Мартинес от Конгрегацията за доктрината на вярата.
Въпреки това, в праймтайма на канала на олигарсите Disney+ (…Още
bg.news

Хомосексуална наложница изнудва приятеля си, свещеник

На 20 февруари Прокуратурата на Астурия, Териториален отдел Авилес, Испания, поиска присъда от 1 година и 6 месеца затвор за хомосексуалист, …Още
На 20 февруари Прокуратурата на Астурия, Териториален отдел Авилес, Испания, поиска присъда от 1 година и 6 месеца затвор за хомосексуалист, обвинен в изнудване на пари от хомосексуален свещеник.
В периода между септември 2016 г. и март 2017 г. обвиняемият е искал пари от свещеника 26 пъти, като го е заплашвал, че ще го убие и ще публикува снимки, на които двамата са участвали в хомосексуален грях. По този начин той получил 92 800 евро.
Прокуратурата счита, че фактите съставляват престъпление изнудване по член 245 от Наказателния кодекс на Испания, и е поискала от обвиняемия да заплати на жертвата сумата от 92 800 евро, заедно със законната лихва.
Изображение: Juzgados Avilés © infovaticana.com, Превод на AI
bg.cartoon
2
Играене на игри с власт Изображение: © gloria.tv, CC BY-ND, Превод на AIОще
Играене на игри с власт
Изображение: © gloria.tv, CC BY-ND, Превод на AI
bg.news

Ляво ултрамонтанство: Епископите, които критикуват Франциск, са "грешни"

Епископите и кардиналите, които публично критикуват Франциск, "грешат", смята архиепископът на Киети-Васто, Италия, Бруно Форте. В изказване …Още
Епископите и кардиналите, които публично критикуват Франциск, "грешат", смята архиепископът на Киети-Васто, Италия, Бруно Форте.
В изказване пред антикатолическия сайт ReligionDigital.org (21 февруари), който е силно критичен към папите, с изключение на Франциск, Форте обосновава мнението си с причини, основани на авторитаризъм, а не на задълбочен анализ на католическата вяра и морал:
1. Папата е наследник на Петър, на когото Христос е поверил ключовете на Царството.
2. Епископът на Рим има цялостна визия за Църквата и света, която никой отделен епископ не притежава по същия начин.
3. Разрушаването на единството на Църквата вреди на всички, а водещата роля на отделните личности не изразява силата и красотата на общението, което идва отгоре и е икона на Троицата.
Преди Франциск да дойде на власт, Форте никога не би провъзгласил такива ултрамонтанни лозунги. Но Франциск несъмнено ще бъде поласкан от тях и, дай Боже, скоро ще издигне Форте от Киети на по-добри брегове.
Изображение: Bruno …Още
bg.news
2

Берлин: Сенатът иска секс стаи за деца в детските градини

Проектът за нова "образователна програма", който в момента се обсъжда от дегенериралия Сенат на Берлин за образованието, младежта и семейството …Още
Проектът за нова "образователна програма", който в момента се обсъжда от дегенериралия Сенат на Берлин за образованието, младежта и семейството, има за цел да даде възможност на децата на възраст от три до шест години да се наслаждават на "чувството на похот" (sic).
За тази цел се предвижда да бъдат създадени места, описани като "пространства за индивидуални преживявания".
"Децата откриват собствените си гениталии, изследват ги интензивно и искат да споделят тези преживявания с други деца", фантазира извратеният Сенат.
Идеологията на "половата идентичност" също трябва да бъде наложена на децата.
Превод на AI
bg.news
1

Претекст: Консервативен полски архиепископ подава оставка

На 24 февруари Франциск прие оставката на 71-годишния архиепископ Анджей Дзъга от Шчечин-Камин, Северозападна Полша, след медийна истерия по …Още
На 24 февруари Франциск прие оставката на 71-годишния архиепископ Анджей Дзъга от Шчечин-Камин, Северозападна Полша, след медийна истерия по повод на случай на предполагаемо хомосексуално насилие.
Пресслужбата на Ватикана не посочи причина за предсрочното подаване на оставката.
Случаят датира от 90-те години на миналия век и е свързан с преподобния Анджей Димер, за когото се твърди, че е злоупотребил с четири момчета в сиропиталище. Според обвинението църквата е знаела за твърденията още от 1995 г., но не е предприела никакви действия. Обвиняемият умира от рак в началото на 2021 г.
През 2008 г. Димер е осъден от църковен трибунал за хомосексуално насилие над малолетни. Той обжалва, но делото не е решено преди смъртта му.
Монсеньор Джинга е един от по-добрите епископи в Полша. По време на истерията в Ковида той насърчава вярващите да получават Светото причастие на език и да продължат да използват светена вода.
Изображение: Andrzej Dzięga © wikicommons, CC BY-SA, Превод на AI
bg.news
2

Духовно и финансово: Франциск, папата на банкрута

Ватиканът има сериозни финансови проблеми, пише PillarCatholic.com (15 февруари). - Даренията остават ниски [защото католиците не искат да плащат за …Още
Ватиканът има сериозни финансови проблеми, пише PillarCatholic.com (15 февруари).
- Даренията остават ниски [защото католиците не искат да плащат за разрушаването на Църквата от Франциск].
- Ватиканът продължава да работи с балониращ бюджетен дефицит.
- Някои отдели на Курията на Франциск са на бюджетна "гладна диета", а други са сравнително добре финансирани
- Дикастерията за комуникации струва почти толкова, колкото и световната мрежа от нунциатури: 38 милиона евро.
- Мрежата от посолства на Ватикана е с бюджет от 41 млн. евро.
- Цялата Дикастерия за евангелизация получава 21 милиона.
- Дикастерията за доктрината на вярата получава 2 милиона евро. - Структурният бюджетен дефицит на Светия престол е "между 50 и 60 милиона евро годишно". - Само около една пета от недвижимата собственост на Ватикана е на разположение за генериране на приходи. - Волята на Франциск кардиналите и другите духовници да започнат да плащат пълните пазарни цени за апартаментите си във Ватикана е приложена само …Още
bg.news

Полският режим повтаря инфантицида във Витлеем

На 22 февруари долната камара на полския парламент прие закон, с който се разрешава достъпът до "сутрешното хапче" от 15-годишна възраст без …Още
На 22 февруари долната камара на полския парламент прие закон, с който се разрешава достъпът до "сутрешното хапче" от 15-годишна възраст без лекарско предписание, с 224 гласа "за" и 196 "против".
Сега текстът трябва да бъде обсъден в Сената, преди да бъде обнародван от президента на републиката. Позицията на президента остава несигурна, тъй като неговите съветници изразиха резерви относно възрастта за достъп до хапчето.
Неотдавна беше внесен законопроект, който разрешава абортите до 12-та седмица.
Полша е сред страните с най-ниска раждаемост в света.
Изображение: © Robin Marty, CC BY, Превод на AI
bg.news
1

Отново болен

Поради "лек случай" на грип, като предпазна мярка, Франциск отмени аудиенциите, предвидени за днес, събота, 24 февруари. Това съобщиха от …Още
Поради "лек случай" на грип, като предпазна мярка, Франциск отмени аудиенциите, предвидени за днес, събота, 24 февруари.
Това съобщиха от пресслужбата на Светия престол.
Изображение: © Mazur CC BY-NC-ND, Превод на AI
bg.news

Германските епископи въвеждат главен идиолог за хомосексуалните грехове и "по-лесен" литургичен език

Германските епископи са назначили представител за "хомосексуална пасторална грижа" - служба, от която никой не се нуждае. В същото време …Още
Германските епископи са назначили представител за "хомосексуална пасторална грижа" - служба, от която никой не се нуждае.
В същото време нормалните вярващи бягат на тълпи и никой не се интересува от това.
Председателстващият епископ Георг Бацинг обяви на 22 февруари, че Лудгер Шеперс, хомосексуален активист и помощен епископ на Есен, ще поеме ролята, чиято основна задача е да угоди на влиятелните шефове на режима на хомосексуалната пропаганда.
Пропагандисти на хомосексуалните грехове ("Queer Pastoral Care") вече съществуват в отделни епархии. Сега този цирк се издига на нивото на Епископската конференция.
Епископите одобриха и евхаристийна молитва на "по-прост език" за въображаеми "хора с увреждания". Отново няма обективна необходимост от това, но то насърчава идеологията, че литургичните текстове могат да се променят по прищявка на епископите и свещениците, което вече е правило, а не изключение в Германия, със или без "одобрени" евхаристийни молитви.
Опростената евхаристийна молитва …Още
jamacor
55108,1 хил.
La Bella e La Bestia (2014) - TV Movie (w/English subtitles) Italo/Spanish TV Movie "La Bella e la Bestia" (2014) starring Alessandro Preziosi and Blanca Suárez. Miniserie de TV (2 episodios). Adaptación …Още
La Bella e La Bestia (2014) - TV Movie (w/English subtitles)
Italo/Spanish TV Movie "La Bella e la Bestia" (2014) starring Alessandro Preziosi and Blanca Suárez.
Miniserie de TV (2 episodios). Adaptación del cuento popular. Francia, siglo XVIII. El príncipe León es un hombre cruel y tiránico que se divierte de manera violenta y que ha llevado al hambre al pueblo que rodea su castillo. A este castillo entrará a trabajar Bella, quien se caracteriza por su bondad de espíritu y su buena voluntad. (FILMAFFINITY)
02:04:29
Gladys Mabel González Milán
Hola, alguien sabe donde puedo ver el primer episodio completo?
stella ross gonzalez
preciosa serie . No hay en español o portugués ?
Още 8 коментара
en.news
3558

Is This a Blessing for Individuals? Francis Approves Of the World's "First Homosex Wedding"

On 21 February, Reverend Francisco Gordalina performed a [pseudo] blessing over the Uruguayan television presenter Carlos Perciavalle and his homosexual concubine Jimmy Castilhos, 47, both rich. Two …Още
On 21 February, Reverend Francisco Gordalina performed a [pseudo] blessing over the Uruguayan television presenter Carlos Perciavalle and his homosexual concubine Jimmy Castilhos, 47, both rich.
Two days earlier, the couple had registered a "civil union".
A party following the [pseudo] blessing was attended by 400 accomplices. The whole was publicised as "the first religious homosexual [pseudo] wedding in the world".
The priest lied to the two homosexuals, telling them: "God is with you and we know very well that you are also with God, because we have spoken intimately with our bishop and we have seen your faith".
During the ceremony, Gordalina placed his hand on Perciavalle's head and blasphemously said: "Carlos, may God keep you and bless you, guide you on the path of peace and love, and help you to grow in devotion to your brothers and in the love you have to give them, in the name of the Father and of the Son and of the Holy Spirit. Amen".
Then he laid his hand on Castilhos' head …Още
Cornelio Nino Morales
Още един коментар
Cornelio Nino Morales
2101
Cardenal Zuppi: “Me gustaría ver más causas de nulidad matrimonial”
infovaticana.com

Cardenal Zuppi: “Me gustaría ver más causas de nulidad matrimonial”

Dijo en su día Francisco estar convencido de que buena parte de los matrimonios católicos eran inválidos, y ahora llega el cardenal …
bear
Qué Cardenal tan degenerado!
Josefa Menendez
Marioneta de Bergoglio y los dos juntos marionetas del enemigo de Dios
Irapuato
1105
Leyes provida muestran un impacto positivo La organización provida National Right to Life publicó el 19 de febrero su informe anual sobre la situación del aborto en Estados Unidos. hmtvОще
Leyes provida muestran un impacto positivo
La organización provida National Right to Life publicó el 19 de febrero su informe anual sobre la situación del aborto en Estados Unidos.
hmtv
01:36
Worldmates споделя това