hr.news
99

Kardinal Müller kritizira Franjin magisterij privatnih mišljenja

Papa [= Franjo] kao privatna osoba također ima oštre rubove, ograničenja i opsesije, kardinal Müller izjavio je za Kath.net (5. prosinca). Kritizirao je činjenicu da Franjina privatna mišljenja o …Više
Papa [= Franjo] kao privatna osoba također ima oštre rubove, ograničenja i opsesije, kardinal Müller izjavio je za Kath.net (5. prosinca).
Kritizirao je činjenicu da Franjina privatna mišljenja o pitanjima poput Covida i klimatske histerije dobivaju status "nove otkrivene istine".
Za kardinala Müllera, "blagoslov" prakticirane homoseksualnosti je nemoguć jer djela koja predstavljaju teške grijehe ne mogu biti blagoslovljena. Dodaje da slabost ljudske prirode posebno dolazi do izražaja kada je u pitanju spolnost.
Dušobrižništvo koje traži spasenje, a ne pljesak nekatoličkog javnog mnijenja, ne može zanemariti istinu da se razvedeni koji žive u preljubničkim zajednicama ne mogu pričestiti.
Prijedlozi [kao što ih je izrazio Franjo] da bi preljubnici trebali uzeti pričest u drugoj župi, za Müllera su "trikovi" koji mogu zavarati ljude, ali ne Boga.
Slika: Gerhard Ludwig Müller © Mazur CC BY-NC-ND, #newsXlaxbsczzn
hr.news
90

Pro-homoseks kardinal očekuje da će tradicija umrijeti "krvavom smrću"

“Zašto na Katoličkom sveučilištu Amerike nema tradicionalne latinske mise?”, jedan student postavio je pitanje washingtonskom kardinalu Wiltonu Gregoryju u razgovoru 7. prosinca pod naslovom “Slavimo …Više
“Zašto na Katoličkom sveučilištu Amerike nema tradicionalne latinske mise?”, jedan student postavio je pitanje washingtonskom kardinalu Wiltonu Gregoryju u razgovoru 7. prosinca pod naslovom “Slavimo različitost”.
Kardinal Gregory odgovorio je da Pavao VI. "dopušta" slavljenje mise samo za starije svećenike i želi sve nakon te generacije u Novus Ordu: "Tradicija umire sporom smrću, ponekad krvavom smrću".
Grgur se složio s Franjom da se rimska misa treba slaviti samo na ograničenom broju mjesta, priznavši da u njegovim nadbiskupijama postoje samo tri misna mjesta.
17 sati nakon događaja, video livestream objavljen na internetu imao je 55 pregleda. Ovaj broj će se povećavati kako katolici budu saznavali za to.
#newsQuxfgxpfsb
hr.news
289

Sarah o Novus Ordu: "Banalno i bučno"

Svjedoci smo na Zapadu demontiranja vjere i pobožnosti i uništavanja oblika euharistije, kardinal Sarah (78) poručio je u propovijedi 4. prosinca u katedrali u Dakaru u Senegalu. Prema DakarCtu.com, …Više
Svjedoci smo na Zapadu demontiranja vjere i pobožnosti i uništavanja oblika euharistije, kardinal Sarah (78) poručio je u propovijedi 4. prosinca u katedrali u Dakaru u Senegalu.
Prema DakarCtu.com, Sarah je također kritizirao uključivanje afričkih ili azijskih elemenata u liturgiju.
Napomenuo je da ta slavlja ponekad traju šest sati, ali je dodao da su "često previše banalna i previše bučna, previše afrička i manje kršćanska".
Slika: Robert Sarah © Mazur/cbcew.org.uk, CC BY-NC-ND, #newsDpyphjdukq
hr.news
59

Svjetski križarski rat protiv krize u Crkvi - Schneider

Na svetkovinu Bezgrješnog začeća biskup Schneider najavio je svjetski križarski pohod za molitvu za božansku intervenciju u ovoj golemoj krizi Crkve. Križni put počinje 6. siječnja i završava 7. prosinca …Više
Na svetkovinu Bezgrješnog začeća biskup Schneider najavio je svjetski križarski pohod za molitvu za božansku intervenciju u ovoj golemoj krizi Crkve.
Križni put počinje 6. siječnja i završava 7. prosinca 2024. Sastoji se od svakodnevnog moljenja svete krunice i običaja pet prvih subota (ispovijed i pričest prve subote u pet uzastopnih mjeseci).
Sve informacije na 36 jezika dostupne su na LiveFatima.io.
#newsBogumgdvdb
hr.news
52

Franjin klerikalizam: Tri kardinala u jednom gradu

Prvi put u povijesti tri će kardinala slaviti bdijenje Bezgrješnog začeća u tri različite crkve u Madridu. Takva se bdijenja u Madridu održavaju od 15. stoljeća. - Kardinal Cobo (58) slavit će u …Više
Prvi put u povijesti tri će kardinala slaviti bdijenje Bezgrješnog začeća u tri različite crkve u Madridu. Takva se bdijenja u Madridu održavaju od 15. stoljeća.
- Kardinal Cobo (58) slavit će u katedrali u Almudeni.
- Kardinal Osoro (78; umirovljen u lipnju 2023.) u svetištu María Auxiliadora.
- Kardinal Rouco (87; umirovljen 2014.) u Basílici Hispanoamericana de la Merced.
Slika: Cobo, Osoro, Rouco © wikicommons, CC BY-SA, #newsPejgiuunic
hr.news
46

Nikaragva: Rušenje Crkve

Do danas je oko 151 nikaragvanski svećenik i 76 časnih sestara protjerano, prisiljeno na egzil ili im je onemogućen ulazak u zemlju (Confidencial.digital, 6. prosinca). Vlada također preuzima kontrolu …Više
Do danas je oko 151 nikaragvanski svećenik i 76 časnih sestara protjerano, prisiljeno na egzil ili im je onemogućen ulazak u zemlju (Confidencial.digital, 6. prosinca). Vlada također preuzima kontrolu nad vjerskim aktivnostima zamijenivši Crkvu u organiziranju katoličkih procesija i slavlja.
Predsjednik Daniel Ortega proglasio je svećenike, biskupe, kardinale i Franju "mafijom". Biskup Matagalpe Rolando Álvarez u zatvoru je od kolovoza 2022. godine. Osuđen je (ispod) na 26 godina zatvora u veljači 2023. godine nakon što je odbio biti deportiran u Sjedinjene Države.
#newsMdkmbozmej
hr.news
48

Masovno useljavanje: cilj nije "humanizam", već atomizacija - kardinal Müller

Masovno useljavanje nije u pomaganju ljudima, već u uništavanju identiteta nacije, kardinal Müller izjavio je za LifeSiteNews.com (4. prosinca). Globalisti ocrnjuju nacionalni identitet kao "nacionalizam …Više
Masovno useljavanje nije u pomaganju ljudima, već u uništavanju identiteta nacije, kardinal Müller izjavio je za LifeSiteNews.com (4. prosinca).
Globalisti ocrnjuju nacionalni identitet kao "nacionalizam", za koji kažu da je uzrokovao ratove. Tvrde da su protiv nacionalizma, “a zapravo su protiv nacije”.
Prema riječima kardinala Müllera, žele da svi budu potpuno izolirani, a ne povezani jezikom, kulturom, obiteljskim vezama ili domovinom u kojoj se ljudi osjećaju kao kod kuće.
Svatko bi trebao biti “atomiziran, bez kulturnih i vjerskih korijena i identiteta”.
Pritom se svakoga tko to kritizira vrijeđa kao "nacionalsocijalista". Kardinal Müller objašnjava da ova uvreda dolazi upravo od onih koji promiču nacionalsocijalističku ideologiju da "moć čini sve ispravnim".
Slika: Gerhard Ludwig Müller © Michael Haynes/LifeSiteNews, #newsNoruqpqxoq
hr.news
46

Biskupu Stricklandu zabranjeno slavljenje euharistije u biskupiji Tyler

Na nedavnom sastanku osoblja, zaposlenici biskupije Tyler u Teksasu obaviješteni su da je biskupu Stricklandu zabranjeno slaviti euharistiju u njegovoj bivšoj biskupiji, izvijestio je LifeSiteNews.com …Više
Na nedavnom sastanku osoblja, zaposlenici biskupije Tyler u Teksasu obaviješteni su da je biskupu Stricklandu zabranjeno slaviti euharistiju u njegovoj bivšoj biskupiji, izvijestio je LifeSiteNews.com (7. prosinca).
Strickland je trenutno povučen na nepoznatoj lokaciji.
Slika: Joseph Strickland, #newsQftxrekrtg
hr.news
161

Burke poriče: Nema pisma

Sada već nema sumnje da je Franjo 20. studenog obavijestio kardinale Kurije da kardinalu Burkeu oduzmu mirovinu i stan. Kasnije su Franco Bechis na Open.online i nezavisno PillarCatholic.com tvrdili …Više
Sada već nema sumnje da je Franjo 20. studenog obavijestio kardinale Kurije da kardinalu Burkeu oduzmu mirovinu i stan.
Kasnije su Franco Bechis na Open.online i nezavisno PillarCatholic.com tvrdili da je Burke bio službeno obaviješten o ovoj nepravdi i da je tražio alternativni smještaj u Rimu.
No, "izvori bliski kardinalu" [= sam Burke] sada su za LaNuovaBq.it (5. prosinca) rekli da su obje ove tvrdnje lažne.
PillarCatholic.com tvrdi da ne objavljuje neprovjerene glasine. To bi značilo da su ga prevarili prelati koji žure istjerati Burkea.
Slika: Raymond Burke © Joseph Shaw, CC BY-NC-ND, #newsVmyzodthan
Nemilosrdni, osvetoljubivi narcis koji bezobzirno kažnjava Slika: © gloria.tv, CC BY-ND, #newsEmvmflwqnkViše
Nemilosrdni, osvetoljubivi narcis koji bezobzirno kažnjava
Slika: © gloria.tv, CC BY-ND, #newsEmvmflwqnk
hr.news
217

Tucho: Euharistija ili zabavni trik?

Tucho Fernández preuzeo je svoju rimsku titularnu crkvu Santi Urbano et Lorenzo 3. prosinca. U propovijedi je rekao da nas budisti pozivaju "da budemo poput vode" koja se prilagođava svakoj posudi. U …Više
Tucho Fernández preuzeo je svoju rimsku titularnu crkvu Santi Urbano et Lorenzo 3. prosinca.
U propovijedi je rekao da nas budisti pozivaju "da budemo poput vode" koja se prilagođava svakoj posudi. U čaši poprima oblik čaše, a u boci oblik boce. Fleksibilna je, prilagodljiva je" - što je savršen simbol beskičmenog oportunizma.
Michael Haynes s portala LifeSiteNews.com objavio je slike Tuchove euharistije na kojoj on jednom rukom drži hostiju i kalež u Agnus Dei, kao da izvodi trik za zabavu.
Tucho je preuzeo izgled skinheada i koristio je drveni štap kao kros, vjerojatno kako bi naglasio da je on biskupsko svjetlo.
Slika: Michael Haynes, LifeSiteNews, #newsLujsehndyq
hr.news
239

Homoseksualni režim prestaje financirati – Uganda ide u Kinu

Uganda će posuditi 150 milijuna dolara od kineske Export Import Bank (Exim) za razvoj svoje internetske infrastrukture (Reuters.com). Ranije ove godine, Svjetska banka pod kontrolom SAD-a zaustavila …Više
Uganda će posuditi 150 milijuna dolara od kineske Export Import Bank (Exim) za razvoj svoje internetske infrastrukture (Reuters.com).
Ranije ove godine, Svjetska banka pod kontrolom SAD-a zaustavila je sve nove zajmove Ugandi jer zemlja poduzima zakonske mjere protiv prakticirajuće homoseksualnosti.
Slika: © World Bank Photo Collection, CC BY-NC-ND, #newsJkbvnjlrpb
en.news
121,1 hilj.

Parolin: Desperate To Become Pope?

In view of the next conclave, French priest Claude Barthe published a profile of Cardinal Pietro Parolin, 69, who wants to succeed Francis (ResNovae.fr, December 2023). • Parolin is a disciple of the …Više
In view of the next conclave, French priest Claude Barthe published a profile of Cardinal Pietro Parolin, 69, who wants to succeed Francis (ResNovae.fr, December 2023).
• Parolin is a disciple of the anti-Catholic Cardinal Silvestrini (+2019) and an admirer of the disastrous Ostpolitik of Cardinal Casaroli (+1998).
• Benedict XVI's secretary of state Bertone removed Parolin as undersecretary in 2009 and exiled him to Venezuela.
• Parolin's work in Venezuela was appreciated by Cardinal Bergoglio.
• Bergoglio called Parolin to Rome in 2013 to replace Cardinal Bertone.
• Among Parolin's mistakes is the 2018 China deal which gives Beijing the right to appoint bishops, including two married men.
• Despite the concessions, the massive persecution of Chinese Christians continues.
• In 2018, Parolin spoke at the globalist Bilderberg conference in Turin. • In April 2019, he received for over an hour high-profile homosex propagandists. • Parolin was directly involved in the Vatican's €200M property …Više
philosopher
The Italians have a saying, "He who enters the conclave as a Pope, exits a Cardinal."
English Catholic
Hardly an impressive CV . . . As it stands at present, about 73% of the cardinal-electors for the next conclave were appointed by Francis, and the number …Više
Hardly an impressive CV . . . As it stands at present, about 73% of the cardinal-electors for the next conclave were appointed by Francis, and the number may be even higher by the time the conclave arrives, so barring a miracle, don't expect any u-turn in the current trajectory, after Francis goes.
još 10 komentara
en.news
1211,8 hilj.

Pro-Homosex Cardinal Expects Tradition to Die "A Bloody Death"

“Why is there no Traditional Latin Mass at the Catholic University of America?”, a student asked Washington Cardinal Wilton Gregory at a December 7 conversation entitled "Celebrating Diversity". Cardinal …Više
“Why is there no Traditional Latin Mass at the Catholic University of America?”, a student asked Washington Cardinal Wilton Gregory at a December 7 conversation entitled "Celebrating Diversity".
Cardinal Gregory replied that Paul VI "allowed" the celebration of Mass only for older priests and wanted everyone after that generation in the Novus Ordo, "Tradition dies a slow death, sometimes a bloody death".
Gregory agreed with Francis that the Roman Mass should only be celebrated in a limited number of places, admitting that in his archdioceses there are only three Mass sites left.
17 hours after the event, the video livestream posted on the internet had 55 views. This number will increase as Catholics find out about it.
#newsQuxfgxpfsb
Wilma Lopez dijeli ovo
This sort of talk ("Tradition sometimes dies a slow...bloody death") has the opposite effect than the Cardinal intends.
P. O'B
Wilton, Wilton. When you converted to the Catholic faith in grammar school in about 1957, and when you entered Quigley South High School Seminary in …Više
Wilton, Wilton. When you converted to the Catholic faith in grammar school in about 1957, and when you entered Quigley South High School Seminary in 1961, only the old Latin Mass was said. Your vocation didn't suffer because of it. You yourself said the old Mass when you were a bishop, either in Belleville, IL, or in Atlanta. Why attack it now? Hate to say it, but you are acting like a flunky, doing whatever the current boss wants.
još 20 komentara
hr.news
148

Burke će radije napustiti stan nego platiti

Kardinal Burke primio je 24. studenog pismo od Apostolske Stolice u kojem ga obavještavaju da će mu se naplatiti tržišna najamnina za njegov stan od 400 m2 na Via della Conciliazione. Alternativa je …Više
Kardinal Burke primio je 24. studenog pismo od Apostolske Stolice u kojem ga obavještavaju da će mu se naplatiti tržišna najamnina za njegov stan od 400 m2 na Via della Conciliazione. Alternativa je napustiti prebivalište do 29. veljače.
U pismu se ne spominje kolika bi zapravo bila tržišna stopa (procijenjeno: 10.000 € mjesečno). PillarCatholic.com doznaje da će Burke napustiti stan i potražiti drugi smještaj u Rimu.
Burke još uvijek radi kao član nekih rimskih dikasterija. Mirovina, koju mu Franjo također oduzima, iznosi oko 4.500 eura mjesečno.
Slika: Raymond Burke, © Joseph Shaw CC BY-NC-ND, #newsPncqgsxswf
hr.news
443

Prosudba? Franjin idući neugodni prijatelj

Luca Casarini, ljevičarski ekstremist, pod istragom je zbog pomaganja i podržavanja nezakonitog useljeništva. U prošlosti mu je Franjo uputio dva entuzijastična pisma (“Luca, dragi brate”; “uvijek …Više
Luca Casarini, ljevičarski ekstremist, pod istragom je zbog pomaganja i podržavanja nezakonitog useljeništva.
U prošlosti mu je Franjo uputio dva entuzijastična pisma (“Luca, dragi brate”; “uvijek možeš računati na mene”), osobno ga primio (posljednji put u ožujku 2023.) i učinio ga sudionikom S[ex]-sinode.
Casarini je na čelu nevladine organizacije Mediterranea koja je u Italiju dovela 422 nezakonita useljenika. Za taj je opseg potajno primio više od 2 milijuna eura (4.900 eura po useljeniku) od Vatikana i talijanskih biskupa koji su to učinili kako bi se dodvorili Franji.
Uzimao je 6.000 € mjesečno za sebe kako bi platio svoju privatnu stanarinu i razdvajanje od supruge.
Među prelatima umiješanim u aferu su Bergoglio, Zuppi (Bologna), Lorefice (Palermo), Czerny (Vatikan), Battaglia (Napulj), Castellucci (Modena) i Hollerich (Luksemburg).
LaVerita.info je 30. studenog objavila neugodne razgovore (2019.-2021.) koje je policija pronašla na Casarinijevom mobitelu:
• Casarini je “bergoglianske …Više
Deset godina biskupskih razrješenja Slika: © gloria.tv, CC BY-ND, #newsDkexqsrmfjViše
Deset godina biskupskih razrješenja
Slika: © gloria.tv, CC BY-ND, #newsDkexqsrmfj
mision1
13,1 hilj.
Sveta Terezija Avilska (8 epizoda), hrvatski titlovi
02:52:26
02:48:24
01:44:41
Krešimir Knežević dijeli ovo
Ljudi

Worldwide Crusade Against the Crisis in the Church - Schneider

On the Solemnity of the Immaculate Conception, Bishop Schneider announced a worldwide crusade to pray for a divine intervention in this enormous crisis of the Church. The crusade begins on 6th January …Više
On the Solemnity of the Immaculate Conception, Bishop Schneider announced a worldwide crusade to pray for a divine intervention in this enormous crisis of the Church.
The crusade begins on 6th January and ends on 7th December 2024. It consists of the daily recitation of the Holy Rosary and the custom of the Five First Saturdays (confession and communion on the first Saturdays of five consecutive months).
All information in 36 languages is available on LiveFatima.io.
#newsBogumgdvdb
Novena - Oremus dijeli ovo
Bishop Schneider launches worldwide prayer campaign asking God’s help for the Church: The Confraternity of Our Lady of Fatima is launching a 'spiritual …Više
Bishop Schneider launches worldwide prayer campaign asking God’s help for the Church: The Confraternity of Our Lady of Fatima is launching a 'spiritual crusade' consisting of a daily Rosary and the practice of the Five First Saturdays in response to the 'tremendous crisis now afflicting the Catholic Church
Jan Joseph
Wat een geweldig idee.
en.news
51,5 hilj.

Cardinal Müller Criticises Francis' Magisterium of Private Opinions

A Pope [= Francis] as a private person also has rough edges, limits and obsessions, Cardinal Müller told Kath.net (5 December). He criticised the fact that Francis' private opinions on issues such as …Više
A Pope [= Francis] as a private person also has rough edges, limits and obsessions, Cardinal Müller told Kath.net (5 December).
He criticised the fact that Francis' private opinions on issues such as Covid and climate hysteria are given the status of a "new revealed truth."
For Cardinal Müller, "blessing" practiced homosexuality is impossible because acts that constitute grave sins cannot be blessed. He adds that the weakness of human nature is particularly evident when it comes to sexuality.
Pastoral care that seeks salvation and not the applause of an un-Catholic public opinion, cannot ignore the truth that divorcees living in adulterous unions cannot receive Communion.
Suggestions [as expressed by Francis] that adulterers should pick up Communion in another parish, are, for Müller “tricks” that may deceive people but not God.
Picture: Gerhard Ludwig Müller © Mazur CC BY-NC-ND, #newsXlaxbsczzn
Tony M
Cardinal Muller, Bergoglio's advising adulterers to pick up Communion in another parish. is far worse than a mere trick.....it is a sacrilegious …Više
Cardinal Muller, Bergoglio's advising adulterers to pick up Communion in another parish. is far worse than a mere trick.....it is a sacrilegious abomination to advise those Catholics to receive communion sacrilegiously. It is the scandal of all scandals for him to suggest that to them. Please do not underplay how bad this advice is by calling it simply a 'trick'. No Pope in history has encouraged people to have sacrilegious communion or written an official document like the Apostolic Exhortation 'Amoris Laetitia' advising them that they can do that. Please Cardinal Muller....with other cardinals of like mind do something to stop this destruction of the Church & souls being carried out by Jorge Mario Bergoglio and his heretical apostate cronies.
Why not start by attending the "Is the Pope Catholic?" Webinar
The webinar will be streamed live and free on YouTube starting at 17:30 UTC, which is:
9:30 AM US Pacific
12:30 PM US Eastern
5:30 PM United Kingdom / Ireland
18:30 Central European Time …Više
SonoftheChurch
May it please Our Lord to preserve and protect this great Prince of Holy Mother Church, who bravely and boldly defends the Faith. For it is certain that …Više
May it please Our Lord to preserve and protect this great Prince of Holy Mother Church, who bravely and boldly defends the Faith. For it is certain that he will be targeted by nefarious and diabolical enemies of Christ harboring like filthy roaches in the Vatican and ill-advising the Holy Father. May all the Hosts of Heaven guard him and keep him safe from all harm.
još 3 komentara