francesco69

Elton John egy jó kérdést tett fel a Vatikánnak

Elton, ha a párjával van a fotón, aki látványra legalább 30 évvel fiatalabb, az őszinte szeretetnek kritikai megközelítését sugallja. Vajon kit vagy mit szeret jobban Eltont vagy a pénzét. Hagyjuk már ezt a homoszexuálisok között tiszta szerelem és szeretet mítoszát.
francesco69

Elton John egy jó kérdést tett fel a Vatikánnak

A pénz nagy úr, még a Vatikánban is.
francesco69

Mondott akárki is ilyet? A bíboros szerint nem szabad a homoszexuálisokat "kizárni" az egyházból

Nem zárja ki őket senki, önmagukat zárják ki!!! Annyit foglalkoznak ezzel a témával, hogy már undorító, úgy általában a szexualitás is túl tárgyalt téma, szinte minden erről szól. Természetesen nagyon fontos tényezője az emberi életnek, de nem kizárólagos. Nagyszüleink, dédszüleink is élték a házaséletüket, gyermekeket szültek, neveltek, nem egyet és nem kettőt, hanem többet, a halószoba intim …More
Nem zárja ki őket senki, önmagukat zárják ki!!! Annyit foglalkoznak ezzel a témával, hogy már undorító, úgy általában a szexualitás is túl tárgyalt téma, szinte minden erről szól. Természetesen nagyon fontos tényezője az emberi életnek, de nem kizárólagos. Nagyszüleink, dédszüleink is élték a házaséletüket, gyermekeket szültek, neveltek, nem egyet és nem kettőt, hanem többet, a halószoba intim zónájába tartozott. A feminizmus őrülete és hasonló izmusok, amelyek közhelyeken kívül semmit érdemleges mondanivalóval nem rendelkeznek, ezt a témát üvöltik bele a világba.
francesco69

Osztrák érsek: Nem az utolsó szó

De lehet nemet mondani, nem csupán lehet, hanem kell!!!! Ennyi torz, hitetlen, túltáplált, hedonista társadalomban szocializálódott püspök rengeteg kárt okoz az Egyháznak! Fogalmuk sincs az apostoli lelkületről, számukra az apostoli mentalitás, vértanúságig való hűség, egyszerűség, szegénység csak mítosz. A homoszexuális pillanatnyi őrület, félelem a társadalmi kritikától, a népszerűség …More
De lehet nemet mondani, nem csupán lehet, hanem kell!!!! Ennyi torz, hitetlen, túltáplált, hedonista társadalomban szocializálódott püspök rengeteg kárt okoz az Egyháznak! Fogalmuk sincs az apostoli lelkületről, számukra az apostoli mentalitás, vértanúságig való hűség, egyszerűség, szegénység csak mítosz. A homoszexuális pillanatnyi őrület, félelem a társadalmi kritikától, a népszerűség elvesztésétől, talán koncepciós perek lehetőségétől, félelemmel tölti el őket. Nem tudom, hogy náluk kimaradt a papképzésből az a rész, amikor a krisztusi sorsot tanulták az evangéliumból, ha Krisztust üldözték a tanítványokat azok utódait is üldözni fogják. Erről nem hallottak?
francesco69

Róma döntött, de a német püspökök tárgyalni akarnak

A Szentírás egyértelmű, "Irtsd ki Izraelből, akik férfival hál!" A német püspökök, kévés kivétellel, nagy valószínűséggel érintettek a homoszexuális kérdésekben, ezért ennyire fontos téma a számukra. Pedig lenne mivel törődniük, mert Németországban nem sokára, az Egyház sajnos katakombákba fog kényszerülni. Beérett az "übermensch" rothadt gyümölcs, derogált a németeknek, olyan munkát végezni, …More
A Szentírás egyértelmű, "Irtsd ki Izraelből, akik férfival hál!" A német püspökök, kévés kivétellel, nagy valószínűséggel érintettek a homoszexuális kérdésekben, ezért ennyire fontos téma a számukra. Pedig lenne mivel törődniük, mert Németországban nem sokára, az Egyház sajnos katakombákba fog kényszerülni. Beérett az "übermensch" rothadt gyümölcs, derogált a németeknek, olyan munkát végezni, mint szemétszállítás stb., vendégmunkások kellettek az iszlám világból, lassan kisebbségbe szorulnak a saját hazájukban. Az önteltség a Sátán világa.
francesco69

Sarah bíboros volt kongregációja: A látogatás "nem" látogatás

Az a Pápa, aki egy érvényes, katolikus szentmisét betilt, még ha az a régi római rítus szerint van megünnepelve, és a bálványt az Andokból beengedi, úgy vitték be mint a fatimai Szent Szűz szobrát, papok, püspökök a vállukon, ez a legnagyobb szégyen. Ferenc beszél össze-vissza, magyarázkodik, vádaskodik, ilyen "szerencsétlen" püspök még nem ült Szent Péter trónján, legalábbis az elmúlt száz …More
Az a Pápa, aki egy érvényes, katolikus szentmisét betilt, még ha az a régi római rítus szerint van megünnepelve, és a bálványt az Andokból beengedi, úgy vitték be mint a fatimai Szent Szűz szobrát, papok, püspökök a vállukon, ez a legnagyobb szégyen. Ferenc beszél össze-vissza, magyarázkodik, vádaskodik, ilyen "szerencsétlen" püspök még nem ült Szent Péter trónján, legalábbis az elmúlt száz évben.
francesco69

Homoszexuális kapcsolatok: Több száz német pap folytatni fogja az "áldást"

Hadd menjenek! A gazdag ifjú történetében Jézus elmondja, hogy mit kell tenni, hogy bejusson az Isten Országába. Az ifjú szomorúan ugyan, de elment. Jézus nem ment utána és nem változtatta meg az álláspontját. Ez van a német egyház menni akar, hát menjen, majd megtudják mire jutnak.
francesco69

Szégyentelen szégyen: Antwerp püspöke szégyent érez az egyház iránt

Akkor csak nyugodtan szégyellje magát a saját kijelentése miatt. A legjobbat tenné az Egyházzal, ha szégyenében lemondana és ki is lepne az Egyházból. Igazából lelkileg nem is tartozik oda, a püspökség is csak funkció.
francesco69

Európa sme my

Ez politika, nem ide való. Szeretném tudni, hogy ön, aki az egyház életéért aggódik, melyik politikai formációt tarja hazánkban alkalmasnak az ország vezetésére. Ne tegyen több ilyen jellegű cikket kérem ide! Mert amit írta az nem fedi a valóságot sem.
francesco69

Ferenc pápa "neurotikus szorongástól" szenved

Ez sajnálatos, hogy ilyen szorongások gyötrik, de ezt tudta, tudták a megválasztás előtt is, nem kellett volna meg a jelölést sem elfogadni a konklávéban.
francesco69

A papot kivégezte a média: Minden vád hamis volt

Jézus is mondja az evangéliumban, sok jót tettem, melyik miatta akartok megkövezni? (Szabadon idézve.) Egy bűne volt hogy pap.
francesco69

Bizalmas püspöki információ: Ferenc pápa egy szeminaristát se inspirált, hogy váljon pappá

Ha zavarja őket a fiatalok kilépése, itt az idő a megtérésre és buzgóságra, nem e világi hatalom körül kell nyalakodni, és a szolgálatuk legyen szeretetre? Krisztusra épített gyakorlat.
francesco69

Nézünk és sírunk: Szétrombolták a Szent József kápolnát Szent József éve alatt

Igen Ferenc nem tiltakozik, őt nem zavarja, őt csak egy dolog idegesíti a vallásos buzgóság.
francesco69

A Vatikán az összes püspöknek írt levélben támadja a latin misét

A II. kánon azért ókori hagyományú, de a IV, VI, és a többi az nem kötődik a katolikus hagyományhoz. A liturgiát lehet most is nagyon ünnepélyesen és katolikus módon végezni. Nem egészében rossz, gyakorlati kivitelezésében sajnos nagyon sok visszaélés van. De a zsinat előtt sem volt minden tökéletes, ott is meg voltak a a kor visszaélései. A bizánci liturgia is hordozza a lélektelenséget, ha az …More
A II. kánon azért ókori hagyományú, de a IV, VI, és a többi az nem kötődik a katolikus hagyományhoz. A liturgiát lehet most is nagyon ünnepélyesen és katolikus módon végezni. Nem egészében rossz, gyakorlati kivitelezésében sajnos nagyon sok visszaélés van. De a zsinat előtt sem volt minden tökéletes, ott is meg voltak a a kor visszaélései. A bizánci liturgia is hordozza a lélektelenséget, ha az úgy ünneplik, meg a többi érvényben lévő keleti liturgia is.
francesco69

Az augsburgi püspök a Miatyánk saját változatát hirdeti

Isten Igéje neki annyira fontos, akkor azok szerint kellene élnie!! Nagyon elegem van a német egyházból! Az elvilágiasodás melegágya, protestantizmus, Bismarck katolikus ellenes intézkedései, I. II. Világháború, Hitler, napjaink német politikája, egyházi vezetői. Nyilván nagyon sok értékes ember is egyházi és társadalmi szinten, de a katolicizmus megtépázása régen és ma intenzíven itt születik.
francesco69

Burke hallgatólagosan hazugnak nevezte Ferenc pápát

Úgy gondolom, hogy némi változás,ami a külsőséget jelenti nem ártana. Ez a "magna cappa" nem hiszem, hogy kell. Bizonyos dolgok, ha tetszik, ha nem elavulnak. Sokan visszaélnek a liturgiával, és komédiává teszik ( novus ordo), de az ilyen külsőség is ugyan ezt eredményezheti. Az idő kereke visszafelé nem forog, és senki ne várja azt, hogy ezek a külső dolgok megérintik az embereket. A hagyományos…More
Úgy gondolom, hogy némi változás,ami a külsőséget jelenti nem ártana. Ez a "magna cappa" nem hiszem, hogy kell. Bizonyos dolgok, ha tetszik, ha nem elavulnak. Sokan visszaélnek a liturgiával, és komédiává teszik ( novus ordo), de az ilyen külsőség is ugyan ezt eredményezheti. Az idő kereke visszafelé nem forog, és senki ne várja azt, hogy ezek a külső dolgok megérintik az embereket. A hagyományos római rítust ezek nélkül is gyönyörűen lehet ünnepelni.
francesco69

Ferenc pápa zűrzavara: Isten beszennyezte önmagát

A zsidó hagyományban a tórában, ahol az áldozati állatokról, ajándékokról beszél a kinyilatkoztatás, azok mindig a legtisztábban. Szent Pál nyilván ezt nagyon jól tudta. Jézus mint áldozat, Isten Báránya a legtisztább áldozat, se milyen szenny nincs rajta, csak a bűnnek a terhe, mint tökéletes bűnért való áldozat, aki egyszer és mindenkorra kiengesztelte az Istent. Miről beszél ez a Pápa, össze-…More
A zsidó hagyományban a tórában, ahol az áldozati állatokról, ajándékokról beszél a kinyilatkoztatás, azok mindig a legtisztábban. Szent Pál nyilván ezt nagyon jól tudta. Jézus mint áldozat, Isten Báránya a legtisztább áldozat, se milyen szenny nincs rajta, csak a bűnnek a terhe, mint tökéletes bűnért való áldozat, aki egyszer és mindenkorra kiengesztelte az Istent. Miről beszél ez a Pápa, össze-vissza kuszálja a dolgokat, már maga sem tudja, hogy hol, mikor mit mondott. Isten nem szennyezte be magát semmivel, nem is lehet beszennyeződni, mert ellent mond a lényegének. Krisztus is teljesen tiszta maradt, az adósságunk terhét a saját testében a keresztre szegezte, de úgy hogy Ő egészen tiszta maradt, a szenvedés, a fájdalom, vérrel való verejtékezés, az ostor csapások helye, a szegegek kezén-lábán nem szenny, hanem az üdvösségünk sebei. Ferenc, Ferenc sok mindenre van gondod, de csak egy a szükséges: Térj meg, és tanítsd az igazságot! Nem leszel a trendi világ kedvence az biztos, sem média sztár, de Péter méltó utóda.
francesco69

Ilyen egyszerű

A szem a lélek tükre, tartja a népi bölcsesség, ezek a szemek sokat nem árulnak el a lélekről. Viszont az arc mimikája és ez a furcsa mosoly valami számomra taszító, hamis örömről tanúskodik.