Clicks503
hu.news

Az apácáknak vége: A meghatalmazott magát mentegeti

Geneviève Médevielle nővér, az apostoli bizottsági meghatalmazott, aki megszüntette a francia Szeplőtelen Szűz Mária Apácák rendet a Vatikán nevében, magát mentegeti egy interjúban, amit a francia Laval egyházmegyéje publikált június 9-én.

Bizonytalan kifejezéseket használva azt mondta, hogy 2010-ben "fontos kérdések jöttek fel a személyek gyakorlati hatalmával és szabadságával kapcsolatban" a kongregációval kapcsolatban, később pedig "komoly nézeteltérések" jöttek létre az apácák és Laval püspöke, Thierry Scherrer között.

A Médevielle szerint "a kongregáción belüli kormányzás" volt az igazi baj, ami szerinte "a Szentírás szellemének hátat fordított".

Médevielle, aki utcai ruhákat hord, 2017-ben lett kinevezve a Vatikán által átmeneti szuperiornak. Elmondta, hogy az apácákat soha sem hibáztatták "ruháik" vagy karizmájuk miatt.

Azonban az apácák nem működtek együtt Médevielle személyével, helyette egy új szuperiort neveztek ki, akit nem ismert el a Vatikán.

Ezért kérelmet indítottak, hogy elhagyhassák esküjeiket, ezután igent mondtak egy egyezség lehetőségére, azonban elutasították a (liberális) feltételeket, amelyeket a Vatikán felajánlott.

Ezért a 35 apácából 29 távozott, viszont még mindig a régi lakhelyükön élnek.

#newsWmtzjginzs