Clicks60
ro.news

Pandemonium: Episcopul „conservator” impune comuniunea în mână

Credincioșii din San Rafael, Argentina, au protestat în genunchi împotriva deciziei Episcopului din Sân Rafael, Eduardo Taussig, de a impune comuniunea în mână.

San Rafael este o excelentă dieceză cu o reputație internațională. Are un cler foarte catolic și o puternică laicitate catolică. Taussig este considerat un „conservator” și nu este favoritul lui Francisc.

Dar acum, din motive neclare, Taussig a aruncat întreaga greutate a autorității sale într-o luptă personală pentru comuniunea în mâna.

A închis temporar o parohie care a opus rezistență din San Rafael. Preoții care i-au refuzat ordinul au fost trimiși acasă, printre care rectorul și prorectorul seminarului.

Taussig a devenit el însuși noul rector, forțându-i pe seminariști să primească comuniunea în mână, deși seminarul fusese închis încă de la pandemoniumul coronavirus. Purtătorul de cuvânt al lui Taussig a confirmat că acest lucru a fost impus seminariștilor „pentru a le testa ascultarea."

Acum, Taussig își are dieceza împotriva lui. În ultimele zile, oamenii s-au adunat în fața seminarului, unde locuiește Taussig și i-au cerut să-și anuleze decizia.

#newsMnmqhgyjta