Clicks469
Miserere_nobis
1
A rend elvetette az 1960-as évekbeli reformokat és visszatért a Szent Hagyományhoz és a „régi“ szentmiséhez - most virágzik. „Úgy érezzük, hogy falainak repedésein keresztül beszivárgott a sátán füst…More
A rend elvetette az 1960-as évekbeli reformokat és visszatért a Szent Hagyományhoz és a „régi“ szentmiséhez - most virágzik.

„Úgy érezzük, hogy falainak repedésein keresztül beszivárgott a sátán füstje az Egyházba“, jelentette ki VI. Pál a főapostolok ünnepén, 1972. június 29-én celebrált ünnepi nagymiséje alkalmával mondott szentbeszédében. Ez ellen a füst ellen, melyet egykor nagy reményekkel telve lélegeztek be, oxigénsátorra van szükség.

A pennsylvania-i (USA) sarutlan karmelita apácák rendje rátalált erre: a Szent Hagyományban és a “régi” rítusú Szentmisében.

Az apácák 2000-ben az új rítusú miséről (Novus Ordo) áttértek a “régi” rítusú Szentmise ünneplésére - és ez “a kegyelem és boldogság hatalmas kiáradását eredményezte a nővérek számára”- mondta a Jézusról nevezett Stella-Marie anya, a fairfield-i zárda elöljárónője.

Azóta nagy növekedésnek indult a hivatások száma és a közösség lelkületét az öröm és a lelki életben való növekedés hatja át.

A sok hivatás miatt az eredeti kolostor hamarosan túl szűknek bizonyult és az apácák Nebraska államból egy másik zárdába, Elysburg-ba, Pennsylvania államba költöztek. Engedélyt kaptak arra is, hogy átvegyenek egy hanyatló kolostort Philadelphia-ban - és ez a zárda is felvirágzott.

Két haldokló kolostort is élettel töltöttek meg a nővérek - most az alapokról építenek fel egy újat: a karmeliták tavaly nyáron engedélyt kaptak Gainer püspök atyától, a harrisburg-i egyházmegye püspökétől, hogy kolostort építsenek Fairfield-ben. A zárda még építési terület, de már beköltöztek a nővérek.

Akkortájt hittek egy második pünkösdben, ha a fegyelmen és a jámborságon lazítanak és liberálisabbak lesznek. Az előrehaladásban való hitet hírdették, de a legnagyobb hanyatlás köszöntött be. Ez nem véletlen. Létezik az Egyháznak egy természete és a hitnek egy természete. Ha ezeket figyelmen kívül hagyják, akkor nem tömjénillatot áraszt, hanem kénszagot.

Senkit nem lehet meggyőzni azzal, ha valaki felad az elveiből. A szigorúság a szeretet jele, a liberalizmus a közömbösségé. Mindegy, hogy valaki hivő vagy nem, mindenki tudja, hogy az apácáknak Istenért kell kiállniuk és nem a modernizmusért. Istent hírdetni és Őérte élni - ez a legnagyobb dolog, ami csak létezik - és ez sehol sem olyan kiteljesítő, mint a tradícióban és a “régi” rítusú Szentmisében.

forrás: www.thecathwalk.de/…/orden-verwirft-…
Varga Aranka shares this
469
Ez nagyon jó .